Meubel op maat uitgelicht

Meubels op maat laten maken: Zo doe je dat

Als je overweegt om op maat gemaakte meubels voor jouw huis te kopen moet je met veel zaken rekening houden. Het is soms de beste optie als je bijvoorbeeld een kleine ruimte optimaal wilt benutten of juist iets in een opvallende stijl wilt hebben. Volg onderstaande tips als je de beste resultaten wil hebben als je een deskundige vakman inhuurt.

Welke meubels kunnen op maat gemaakt worden?

Er zijn verschillende meubels die op maat gemaakt kunnen worden.

Vrijwel alles is mogelijk wat betreft meubels op maat, mits je de juiste ontwerper weet te vinden.

Er zijn een aantal meubels die ontwerpers meestal wel in hun catalogus hebben staan, namelijk: een tv meubel, verschillende soorten kasten (wandkasten, boekenkasten, etc), eetkamertafels en zitmeubels. Vervolgens heb je nog de keuze welk materiaal jij je op maat gemaakte meubel wilt geven. Doorgaans kan je kiezen uit hout, staal en mdf. Misschien wil je wel deels een meubel laten maken, bijvoorbeeld een tafelblad voor het tafelonderstel die je al in gedachte hebt, dat kan ook bij veel ontwerpers.

5 Ideeën van op maat gemaakte meubels

Om je een beter beeld te geven bij de eerder genoemde meubels op maat, hebben we hieronder wat leuke foto’s bij elkaar verzameld om je wat inspiratie te geven. Ook hebben we alvast wat onderzoek voor je gedaan waar je volgens ons het desbetreffende meubel goed kan laten maken.

#1 TV meubel op maat

Tegenwoordig is het super makkelijk om, voor een relatief goedkope prijs, tv meubels op maat te bestellen. Zo kan je online een gewenste tv meubel kiezen die je mooi vindt, de afmetingen invullen die geschikt zijn voor jouw kamer en de meubel wordt bij jou thuis geleverd. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om met bepaalde bedrijven een design te maken, volledig zoals jij in gedachte hebt. tv-meubels.nl is een voorbeeld waar het allebei zou kunnen, wij zouden dan ook aanraden een kijkje te nemen bij deze specialist.

Ook tv-meubels met haard kunnen erg leuk in jouw kamer staan, wil je meer weten? Lees dan: TV Meubels met Haard.

tv meubel op maat

#2 Boekenkast op maat

Boekenkasten zijn er in enorm veel verschillende maten en materialen te vinden. Als je iets soortgelijks zoekt als wat je op onderstaande afbeelding ziet dan is een site als Treespoke.com erg geschikt. Hier kan je helemaal zelf je indeling bepalen met daarbij de gewenste afmetingen, zodat het perfect in jouw kamer past.

boekenkast op maat

#3 Wandkast op maat

Ook wandkasten hebben een groot scala aan mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld voor een zwevende kast gaan (zie afbeelding hieronder) of voor een staande. Wij zouden Kastenstudio Pinchetti & Van Caem aanbevelen. Niet alleen krijgen zij niets anders dan goede reviews, ze maken al hun kasten ook nog eens met duurzame materialen.

wandkast op maat

#4 Stoel op maat

Wat betreft stoelen op maat kan je kiezen voor stoelen zoals hieronder afgebeeld, deze zijn enorm leuk voor in je tuin bijvoorbeeld. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om voor een op maat gemaakte relaxstoel te kiezen. Dit kan erg bevorderend zijn voor je houding tijdens het lezen of tv kijken. Bij Adbouw is het mogelijk om zo’n stoel tot in de kleinste details samen te stellen. Samen met een expert wordt alles gemeten en kan je keuzes maken wat je van jouw stoel zou willen. Wij zouden ze zeker aanbevelen.

stoelen

#5 (Tuin)bankje op maat

Tuinbanken zijn natuurlijk hartstikke leuk om op maat gemaakt te hebben. Zo kan je precies hebben wat je wilt voor jouw tuin. Heb je een klein hoekje waar precies een bankje in kan maar dan wel met een precies voormaat, dan kan het super leuk zijn om een bankje op maat te laten maken. Maatwerksteigerhout.nl is een site waar je een bankje zoals jij hem wilt hebben, op maat kan laten maken. Op de site hebben ze al een groot aanbod staan waaruit gekozen kan worden en daarnaast zou je ze altijd kunnen bellen over de mogelijkheden.

Een bankje op maat voor in je hal kan ook erg leuk zijn. Lijkt dit je een leuk idee dan kan je eens deze eerdere blogpost van ons lezen: Een Halmeubel voor je huis: zo richt je dat in.

tuinbankje