bank hoes

Het nut van een goede Bank Hoes

Of je nu in een meubelstuk hebt geïnvesteerd en het langer wilt laten meegaan of op zoek bent naar een nieuwe manier om je huidige meubelen bij te werken, een bankhoes kan een makkelijke oplossing bieden als je jouw bank wil beschermen. Bankhoezen en kussenovertrekken zijn er in verschillende stoffen en een veelvoud aan stijlen, passend bij elk ontwerp. Volg deze tips om de beste optie voor in huis te vinden.

Waarom zou ik een bankhoes moeten kopen?

Kopers van hoeslakens vallen over het algemeen in twee categorieën. Degenen die hun banken en hoekbanken willen beschermen tegen huisdieren, kinderen, vuil of vlekken en degenen die hun oude meubels een nieuw leven willen geven. Beslissen welk doel jouw hoes zal dienen en dat zal je helpen bij het kijken naar zowel het beste materiaal als een realistische prijs.

Waar zijn hoezen van gemaakt?

Bankhoezen kunnen worden gemaakt van katoen, wol, polyester, stretch spandex en linnen. Als je hebt vastgesteld dat je meubels veel gebruikt worden, zoek dan naar duurzame hoezen gemaakt van zwaar katoen. Het is ook het beste om te gaan met een donkergekleurde hoes of een met een patroon zodat vlekken worden verborgen als je een hoes bij Ikea koopt. Als je de voorkeur geeft aan een bankstelhoes die als een tweede huid zit en er stijlvol uitziet, probeer dan een dunne hoes gemaakt van een elastische stretchstof. Deze stijl hoes biedt de meeste opties in termen van uiterlijk en textuur, omdat het wordt geleverd in stoffen zoals imitatiesuède of corduroy.

Hoe zit het met de pasvorm?

Bankhoezen passen het beste op meubelen met ronde armleuningen met rechthoekige zitkussens, hoewel je nu ook hoezen kunt vinden voor moeilijk te plaatsen meubels, zoals hoekbanken en fauteuils. Je kunt ook overwegen of je een hoes uit één stuk wilt of een hoes met meerdere stukken. Kussenhoezen zijn ook een optie en worden geleverd in een grotere verscheidenheid aan afmetingen en kunnen gemakkelijk worden verwijderd om te wassen. Een hoes met losse stukken voor elk kussen past beter en biedt een meer naadloze look.

Waar moet ik verder op letten met de afmetingen?

Voordat je een bankhoes koopt, moet je jouw fauteuil, loveseat of bank opmeten, zodat je een hoes in de juiste maat kunt vinden. Om de juiste maat van jouw meubel te vinden, meet je vanaf de buitenrand van de ene arm tot de buitenrand van de andere arm. Het draait allemaal om het goed instoppen en dat zorgt ervoor dat je hoes er top uitziet.

#1 Keuze van Bol.com 

Hier een volledig overzicht van de top 10 bankhoezen.

#1 keuze bol

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hoes er goed uitziet

In feite zie je zelden dezelfde stof overal in een woonkamer. Het mengen van patronen en texturen is een prachtige manier om een opvallende look in je woonkamer te krijgen. Bekijk dus de hoescollectie van een aanbieder zoals Ikea goed door. Mix en match patronen met strepen en bloemen tot gedurfde en lichte combinaties. Bestel een paar stalen om te bepalen welke stijl het beste bij jouw woonruimte past.

Hoe verwijder je kreukels?

Om kreukels na het wassen te voorkomen, haal je de hoes uit de droger zodra die klaar is en plaatst je deze onmiddellijk op het meubilair. Als je hoes gekreukt raakt tijdens opslag, gooi je hem gewoon tien minuten in de droger met een vochtige doek om de kreukels te verwijderen. Droog geen stoffen in de droogtrommel die instructies hebben om aan de lijn te drogen.

Qua kosten moet je denken aan een kostenplaatje van €50 voor een leuke hoes. Zie ook ons overzicht: Kosten huis inrichten.

Koop nu de juiste bankhoes voor in huis

Je hebt nu voldoende ideeën voor het kopen van een hoes. Met een beetje creativiteit passen de hoezen over de meeste meubels. Let er wel goed op als je een bank hebt met een afwijkend formaat en kies dan voor een hoes op maat of gebruik verschillende kussenhoezen voor het beste resultaat.