Meubelolie

Meubelolie Advies: Welke is Geschikt?

Meubelolie is ontworpen om jouw houten meubelen te beschermen en te zorgen dat een meubel er op zijn best uitziet. Het is daarom een populair en handig product dat gebruikt wordt om oude meubels weer een nieuw leven te geven. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten olie en hoe je die het beste kan gebruiken om bijvoorbeeld een houten kast op te knappen.

Speciale meubeloliën zijn snel en gemakkelijk op te brengen en geven een direct en zichtbaar resultaat. In onze tabel kan je zien welke oliën verkrijgbaar zijn in welke winkels.

Welke meubelolie is het meeste geschikt voor mij?

Omdat er veel verschillende soorten hout zijn, is het belangrijk om te weten welke meubelolie voor jou het meeste geschikt is. Daarom hebben wij hieronder een handig tabelletje gemaakt om de keuze voor jou makkelijker te maken.

Merk meubelolieWaar verkrijgbaarPrijsrangebijzonderhedenRating
Bruynzeel MeubelolieGamma, Welkoop of online bij Deonlinedrogist€4 tot €6Geschikt voor alle soorten hout, bevat geen siliconen5/5
HG meubelolie eikenhoutGamma of online bij Deonlinedrogist€5 tot €7Speciaal geschikt voor eikenhout4,5/5
HG meubelolie teakhoutGamma, Praxis, Welkoop of online bij Deonlinedrogist€5 tot €7Speciaal geschikt voor teakhout4,3/5
HG meubelolie notenhoutEtos, Gamma of online bij Deonlinedrogist€5 tot €7Speciaal geschikt voor notenhout4,2/5
Woood meubelolieWehkamp, Basiclabel.nl, Fonq.nl€18 tot €25Transparant, vooral geschikt voor eikenhout4/5
Pledge meubelolieJumbo, Plus of eenvoudig op Bol.com€2 tot €12Vooral geschikt voor eiken- en acaciahout4,1/5

Waar je meubelolie kunt kopen

Daarnaast is er natuurlijk nog de vraag waar het product het beste gekocht kan worden. Omdat verschillende merken bij verschillende aanbieders verkocht wordt, hebben wij in een schema een overzicht gemaakt welke merken bij geselecteerde winkels verkocht worden.

WinkelMeubelolie merkPrijsrange
Wehkamp.nlWoood€20
Deonlinedrogist.nlBruynzeel, HG, Wiertz€5 tot €10
Basiclabel.nlWoood€20
Plein.nlBruynzeel, HG, Wiertz, Pledge€5 tot €8
Drogist.nlBruynzeel, HG, Wiertz€5 tot €13
Drogisterij.netHG, Wiertz€5 tot €6

5 Stappen bij het gebruik van meubelolie

  1. Om het beste resultaat te behalen is het een goed idee om de meubel eerst helemaal te schuren. Houd er hierbij rekening mee om altijd met de nerf mee te schuren. Mocht je nou niet zeker weten hoe je een tafel schuurt? Lees dan eens het stukje: Eiken houten tafel schuren. Hier wordt het uitgebreider uitgelegd.
  2. Maak na het schuren de meubel helemaal stofvrij. Dit doe je gemakkelijk met een droge doek.
  3. Na de meubel helemaal stofvrij gemaakt te hebben kun je beginnen met oliën. Drenk de doek helemaal in de olie en smeer je meubel in met lange halen.
  4.  Wanneer je alle plekken geolied hebt, neem je een schone katoenen doek en neem je de olie van de meubel af. Wacht vervolgens een half uurtje en herhaal deze stap dan nog een keer.
  5. Je meubel is nu klaar voor gebruik. Mochten er nog kringen/krassen te zien zijn, herhaal de stappen op deze plek dan nog een keer.

Andere optie

Mocht je nou niet jouw meubels willen oliën dan is er ook nog een andere optie om jouw meubel een nieuwe glans te geven. Zo kun je gebruik maken van lak op de meubels. Is dit nou meer jouw ding, lees dan eens het volgende artikel: Goede meubellak geeft je meubels een nieuw leven.