elektrische haard onder tv meubel

TV Meubels met Haard

TV Meubels met een geïntegreerde sfeerhaard zijn een nieuw fenomeen in de Nederlandse huiskamer. Wij hebben daadwerkelijk alle mogelijke informatie voor onze bezoekers verzameld op het vlak van deze TV meubels met haard. In dit artikel hebben wij drie lijsten voor onze bezoekers gemaakt die helpen bij het selecteren van de juiste samenstelling:

  • De Beste Elektrische Sfeerhaarden.
  • De Beste Inbouw Haarden voor TV Meubels. ( inclusief afmetingen)
  • TV Meubels met LED-sfeerhaard al direct geïntegreerd.

De Elektrische Sfeerhaard

Een elektrische sfeerhaard kenmerkt zich door het mooi sfeerbeeld van een brandende openhaard met daarbij allemaal optionele uitbreidingen als bijvoorbeeld een verwarmingselement of extra waterdamp effecten.

De uitbreidingen( verwarmingselementen en waterdamp effecten) van Sfeerhaarden zijn niet altijd ideaal als u de sfeerhaard wilt inbouwen in het TV meubel.

Een TV Meubel inclusief sfeerhaard

Er zijn niet heel veel meubels op de markt die direct al een inbouw sfeerhaard hebben, voor meubelmakers daarentegen is het heel eenvoudig om een elektrische sfeerhaard mee te nemen in het design van een TV meubel op maat. Alleen is dit maatwerk vaak wel een stuk duurder dan een kant en klaar meubel. Toch is er een groot aanbod van deze meubelmakers en is de prijs niet enorm hoog. Op dit aanbod komen we later terug.

bolcom sfeerhaard
Sfeerhaard van Bol.com

De Beste Elektrische Sfeerhaarden

Als je de technologie van de sfeerhaarden wat jaartjes volgt zie je al snel dat er een hoop verandert in de afgelopen jaren, de modellen van wat jaren terug komen niet in de buurt van de prestaties van de nieuwe modellen op de markt.

Bekijk ook hier het onderzoek van Alstu.nl naar de beste sfeerhaard, dit onderzoek hebben wij meegenomen in onze analyse. 

Hier een lijst met de haardtoppers van dit moment:

SfeerhaardRatingInbouwbaar?PrijsrangeOpmerking
Dimplex Cassette 6009.2JaOngeveer €600,-Bekendste Sfeerhaard Merk*
Design4AlleZ Inbouwhaard9.0JaOngeveer €550,-Zeer Mooie Inbouw Sfeerhaard
MOA Elektrische Haard8.4NeeOngeveer €100,-Goedkoopste Mogelijkheid
Classic Fire Vancouver7.8NeeOngeveer €130,-Motortje Maakt Geluid

* Dimplex is een merk wat op dit moment door installateurs en meubelmakers het meest gebruikt wordt als inbouw sfeerhaard, de haarden zijn wellicht iets duurder dan de goedkopere varianten maar de Dimplex producten zijn zeer goed en vakkundig doorontwikkeld. De verschillen tussen de andere merken zijn groot. Wij raden dan ook aan om tenminste een Dimplex te overwegen indien u op zoek gaat naar TV meubels met haard. 

De Beste Inbouw Haarden voor TV Meubels

Een geschikt inbouwhaard voor een TV Meubel kenmerkt zich door het NIET hebben van verwarmingselementen. Het is niet mogelijk om een inbouwhaard in te bouwen in een TV Meubel die gebruik maakt van verwarming omdat de meubels de warmte niet kunnen afvoeren.

We hebben cases zien waarbij men een sfeerhaard met verwarmingselement inbouwt in een TV Meubel en vervolgens deze elementen niet gebruikt of niet aanzet. Dit raden wij af omdat deze sfeerhaarden veel duurder zijn dan sfeerhaarden ZONDER verwarmingselementen.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de beschikbaarheid voor Sfeerhaarden voor TV Meubels dan moet je het assortiment bij Bol.com als volgt bekijken. Vervolgens moet je met deze selectie alleen Sfeerhaarden met 0 warmtestanden bekijken. Dan kom je al snel neer op de volgende opties:

Zoals je ziet hebben sfeerhaarden in veel gevallen 40 tot 45 cm hoogte. Dat is best een forse hoogte om in te bouwen in een standaard TV Meubel voor in de woonkamer. Een TV Meubel met een sfeerhaard erin is vaak dus hoger.

Nu nog een TV meubel bij deze afmetingen vinden

Als je het gehele assortiment van IKEA bekijkt is er geen mogelijkheid om één van deze TV Meubels om te hacken tot een IKEA TV Meubel met Haard, dit komt door de lastige hoogte van sfeerhaarden.

Het is mogelijk om bij enkele maatkast leveranciers ( bijv jouwmaatkast) zelf iets te configureren en er dan een haard zelf in te klussen. Maar wij raden dit niet aan, als je een sfeerhaard wilt bouwen moet je bijna wel met een custom design en dus écht maatwerk aan de slag. Partijen die echt mooie TV meubels maken met sfeerhaarden erin:

voorbeeld interieurinline
Voorbeeld van een creatie van Interieurinline.nl

Of je koopt natuurlijk een geheel TV Meubel met Sfeerhaard inéén. Op dit vlak is het aanbod op dit moment nog echt onder de maat. Het kan natuurlijk wel

TV Meubels met LED-sfeerhaard al direct geïntegreerd

Alle webshops met assortimenten die interessant kunnen zijn voor de aankoop van een tv meubel met haard. 

WebshopAssortiment
Bol.com TV Meubels met Haard5 tot 10
Lampen en Meer Sfeerhaard Meubels30 tot 80
Bazaar Online TV Meubels5 tot 20
Haardjesland Haard Meubels5 tot 20

Succes in ieder geval met de aankoop en laat het weten in de reacties als er nog vragen zijn!