Muffe Kleding Kast

Zo verwijder je de muffe geur uit de kast

Wat ruikt de was toch lekker als je het net uit de wasmachine haalt. De geur van wasverzachter komt je tegemoet! Nadat het opgedroogd is, hang je het snel weer in de kledingkast om weer ruimte te creëren en om een vinkje te zetten achter je taak de was doen. Bij het aantrekken van je schone kleding, merk je echter wat anders. Vaak hangt er een muffe geur in de kledingkast, wat zorgt dat jouw kleding helemaal niet meer zo fris ruikt als eerder. Hoe komt dat toch en nog belangrijker: hoe kom je af van die muffe geur? Hieronder geven we je wat tips, zodat jouw kleding in het vervolg lekker fris blijft ruiken.

Geen zin om te lezen en direct een oplossing? Morgenfris van Robijn lost alle nare geurtjes snel op! ( Beste Reviews)

Vooral bij het wassen van een dekbed of kussensloop is het lekker om in bed te stappen en te genieten van het frisse gevoel. Een dekbed hoef je echter niet in een kledingkast te hangen, kleding wel. Vaak hangt er een muffe geur in de kledingkast, wat over kan gaan op jouw kleding. Zonde! Je kunt namelijk een muffe geur eenvoudig voorkomen in je kledingkast. Hoe? Dat leggen we je hieronder uit!

Stappen om een muffe geur te voorkomen

We wassen de kleding niet voor niets, we willen niet alleen dat het schoon is, maar dat het ook weer lekker fris ruikt. Gezien kleding vaak in een kledingkast ligt of hangt en dit blijkbaar soms een muffe geur kan veroorzaken, is het natuurlijk zonde van al je energie, dus hier onder een stappenplan om te zorgen dat je geen muffe lucht meer hebt in de kledingkast!

1. Begin met een inspectie van de muffe kast

Verwijder alles uit de muffe kast, inclusief papier of voeringen en plankjes die er niet toe doen: Alles om te achterhalen waar de geur vandaan komt. Kijk ook goed of je nat of verrot hout tegen komt. Als de kast natte plekken heeft zouden wij overwegen om misschien een nieuwe kast aan te schaffen. Toch zijn er zelfs dan nog oplossingen beschikbaar.

2. Hang niet teveel kleding in de kast

Wat voor een muffe geur of lucht kan zorgen, is veel op elkaar gehangen kleding. Op die manier kan je kleding niet goed ventileren / luchten en hangt alles strak tegen elkaar aan. Het is slim om eens je kleding uit te zoeken. Kleding die je niet draagt kun je net zo goed weg doen of in de textielcontainer. Dit zorgt direct voor meer ruimte in de kast en minder kans op een muffe lucht of geur.

3. Vul de kledingkast alleen met echt kurkdroge kleding

Wat vaak zorgt voor een muffe lucht, is vochtigheid. Dit gebeurt wanneer men bijvoorbeeld nog vochtige kleding terug hangt of legt in de kast. Hierdoor wordt de kledingkast erg vochtig, wat zorgt voor deze lucht of geur. Zorg er daarom altijd voor dat de kleding kurkdroog is, voor je deze in de kast hangt. Al helemaal als je een volle kast hebt, dan is dit 90% van de tijd de oorzaak.

4. Hang een geurzakje op in de kast

Er zijn speciale geurzakjes die de muffe lucht doen verdwijnen. Eigenlijk verdwijnt de geur dan niet, maar je kast ruikt wel een stuk aangenamer. Hoewel je hiermee het probleem niet direct oplost, is het wel een goede bijzaak voor een lekker geurtje in de kast!

Er zijn meerdere varianten van deze geurzakjes

5. Muffe geur in kleding: doe een voorwas

Vaak wijst men direct naar de kast. De kast ruikt muf en dat zorgt voor een muffe lucht in mijn kleding! Dat is niet helemaal waar. Want het kan namelijk goed zijn dat jouw kleding al muf ruikt of muf blijft ruiken terwijl het net uit de was komt.

Het is slim om deze kleding even een voorwas te geven, alvorens je deze in de wasmachine doet. Je kunt deze muf ruikende kleding goed wassen in een klein teiltje met biotex of een soortgelijk middel.

6. Laat de kastdeur en lades soms eventjes open staan

De laatste tip om gedag te zeggen tegen dat muffe luchtje is om de kastdeur of kastlades zo nu en dan open te houden. Zorg ervoor dat de kast eventjes voorzien wordt van wat frisse lucht. Dit is helemaal belangrijk als jij een kast niet zo vaak gebruikt, denk aan een kast vol jurken of pakken die je niet altijd nodig hebt.

kleren open kast
Een open kast doet wonderen tegen de muffe geur

7. Producten die de muffe geur eenvoudig verwijderen

Er zijn op de markt heel wat handige middeltjes die jij kunt kopen om de muffe geur uit je kledingkast te kunnen verwijderen. Zo zijn er diverse sprays en geurzakjes die hierbij kunnen helpen. Bekijk in het overzicht hieronder wat er beschikbaar is.

Artikel om muffe geur te verwijderen

Hoe product te gebruiken

Geurzakjes Hang de zakjes op aan een kleerhanger of aan kledingstang in de kledingkast
Spray tegen de muffe geur Spray om de zoveel tijd in de kast om de hiermee de muffe lucht te voorkomen
Voorwas tegen nare luchtjes Was de kleren voor je ze in de kast hangt met speciale wasmiddel tegen nare luchtjes
Luchtverfrisser pakketjes & huisparfums Leg de kleine pakketjes op de grond van de kledingkast of op de bovenste plank voor een frissere geur

Speciale middeltjes / producten tegen de vieze geur in de kledingkast

Sommige producten richten zich precies op het probleem dat wij hier hebben: die muffe geur in die kast. Deze producten hebben echt geweldige resultaten en lossen het kern probleem dan ook goed op. Lees ook vooral de reviews van deze producten