Als platform voor meubelbedrijven in Nederland willen we natuurlijk graag wat meubelmerken uit eigen land voor je op een rij zetten. Meubelmerken uit Nederland met een eigen productie en een eigen productlijn. Wij houden ervan. Ambacht uit eigen land! Bekijk hieronder een aantal meubelmerken uit Nederland die wij uitlichten.

Top Nederlandse meubelmerken op een rij

Er zijn gelukkig nog steeds meubelmerken uit Nederland die de gehele productie van meubels in eigen hand houden. Geen grote massale fabrieken en geen standaard kasten die van de lopende band komen.

Nee: meubels die nog steeds met de hand gemaakt worden en een voor een uniek zijn. Bekijk hieronder een lijst met een aantal Nederlandse meubelmerken die het ambachtelijke vak nog steeds zelf uitvoeren.

NEDERLANDS MEUBELMERK SPECIALISATIE
Leolux Diverse meubelen
Avanti Zitmeubelen
Cartell Living Zitmeubelen
De Munck Carpets Vloerkleden
Dutch Design Label Diverse meubelen
Dykk Diverse meubelen
Foucault Diverse meubelen
Het Anker Lederen zitmeubelen
Kluskens Diverse meubelen
Lloyd Loom* Zitmeubelen
Nix Design Diverse meubelen
Richmond Interiors Landelijke meubels
Vermeer Interieurs Kasten en tafels
Linteloo Sofa’s
Spectrum Diverse meubelen

*Leestip: bekijk hier een interessant boek over de speciale meubels van Lloyd Loom.

Voordeel van meubelmerken uit eigen land

Ze zijn er gelukkig nog steeds, en dat is maar goed ook! Je hebt namelijk bij meubelmerken uit Nederland een aantal voordelen. Zo haal je een meubel in huis wat helemaal uniek is en geniet je daarbij van de volgende pluspunten:

  • Geef je wensen eenvoudig door
  • Meubels van Nederlandse bodem
  • Stimulans voor Nederlandse economie
  • Waardering voor de ambachtelijke vaklieden

Neem bij een van de meubelmerken hierboven een kijkje en ga op zoek naar het meubel van je dromen! Heb jij voor ons een tip voor nog meer interessante meubelmerken van Nederlandse bodem? Geef dit dan gelijk aan ons door, zodat wij bovenstaand overzicht met meubelmerken kunnen aanvullen. Neem contact met ons op! Ook is er op Meubelbedrijven per provincie een overzicht met alle meubelmakers die zicht daar bevinden. Benieuwd welke meubelmakers er in Amsterdam gevestigd zijn? Bekijk dan het meubelmaker Amsterdam overzicht.