halmeubel

Een Halmeubel voor je huis: zo richt je dat in

De hal is het eerste deel van je woning dat bezoekers zien, een halmeubel is ook wat je als eerste ziet als je door je voordeur loopt. Met dit in gedachten moet de hal zeker goed ontworpen en correct geordend zijn. Hier vindt je een reeks tips, ideeën en praktische oplossingen om jouw hal te laten stralen en optimaal te laten maken met de juiste meubels en accessoires.

De halmeubel: het visitekaartje van je huis

Er zijn veel opties om je hal eruit te laten springen. Je kunt als accent een muur in de gang versieren. Experimenteer met behang of interessante kleuren. Schilder de muren niet in puur wit, omdat deze snel vuil worden. Gebruik vloerkleden en tapijten om kleur toe te voegen en probeer de muren neutraal te houden. Vuile schoenen die daar worden opgeborgen, betekenen ook dat een wit of licht tapijt geen goed idee is in de gang. Hang foto’s, spiegels op en voeg een vaas met kleurrijke bloemen toe.

halmeubel met accesoires

Praktische ideeën voor een halmeubel

Je hebt voldoende ruimte nodig om spullen die dagelijks gebruikt worden op te bergen.

Sommige meubels zijn een absolute must om de entree netjes te houden.

Als je een set koopt bij bijvoorbeeld de Ikea is er het gemak dat alles in de zelfde stijl is. Wat extra accessoires zoals een spiegel zorgt nog eens voor optische illusie van meer ruimte. Rommel in de gang kan worden opgelost met een simpele en kleine kast die orde in de ruimte brengt. Extra dozen of manden zijn geweldige manieren om alles wat je dagelijks nodig heeft op te bergen. Tot slot is een tafeltje naast de voordeur een plek waar je je sleutels en telefoon kunt achterlaten. Zorg altijd voor een vaas met verse bloemen of een lijst met een favoriete foto voor een persoonlijk accent.

Tips voor het creëren van een onvergetelijke entreehal

De hal is de plek die mensen bij jouw thuis verwelkomt en in sommige gevallen misschien wel het enige deel dat bezoekers te zien krijgen. Dus waarom zou je jouw hal behandelen als een totale bijzaak? Je kunt slimme ontwerp functies gebruiken om georganiseerd te zijn, de ruimte op te fleuren en de best mogelijke halmeubel te kopen. Ga daarom wat verder dan de welkomstmat en zorg ervoor dat jouw hal precies zegt wat jij wilt. Volg deze ontwerp-tips om echt indruk te maken.

  1. Vermijd rommel en zorg voor voldoende opbergruimte.
  2. Zorg voor een zitplaats in jouw hal.
  3. Verwerk je kapstok in een kast in de hal.
  4. Profiteer van de ruimte aan de muur en het plafond.

Ideeën om jouw hal te laten schitteren

Wij begrijpen dat het overweldigend kan zijn om te beginnen. Daarom hebben wij in de afbeeldingen hieronder wat ideeën verzameld waar jij inspiratie uit kan halen. Let vooral op de kapstok kasten, de gang kastjes, halkastjes maar heb vooral ook oog voor details.

#1 Klein en simpel

Klein en simpel

Mocht je nou niet zo veel ruimte in je gang/hal hebben dan betekent dat niet dat je hem niet stijlvol kan inrichten, zo zie je op de afbeelding hierboven. Een simpele kapstok, een gangtafeltje, een kleedje en wat plantjes kunnen al snel een erg leuke indruk geven.

#2 Grote gangkast

Grote gangkast

Heb je meer ruimte in je gang/hal dan kan het een goede optie om een grotere gangkast neer te zetten. Dit is stijlvol, vult de ruimte mooi op en is ook nog eens ideaal om spullen in op te kunnen bergen. Hierboven is een voorbeeld te zien, maar deze kasten zijn in vele soorten en maten te vinden.

#3 Zitmeubel

zit halmeubel

Hierboven is te zien dat er niet veel voor nodig is om een stijlvolle hal te creëren. Er goed efficiënt omgegaan met de ruimte door een lange kast te plaatsen aan de zijkant, waardoor het lijkt alsof de kast verwerkt is in de muur. Wat er hier uitspringt is de zitmeubel aan de linkerkant. Dit heeft meerdere functies, het vult de hal mooi op en het is ook nog eens een mooie plaats om gasten te ontvangen.

Aan de slag

Wij hopen dat we jou met behulp van bovenstaande afbeeldingen een beetje een idee hebben kunnen geven van de richting waar je naartoe kan met jouw hal/gang. Mocht je nou nog andere leuke manieren zoeken om jouw huis een beetje op te fleuren, lees dan eens dit stukje over hoe je jouw bank een boost kan geven: Groot plaid voor over de bank