groot-plaid-voor-over-de-bank

Groot plaid voor over de bank

Groot kleed over bank: sfeervol en warm!

Even lekker wegdommelen op de bank. Na een lange dag werken of lekker in de namiddag op zaterdag. Klinkt dit bekend? Hoe kan een groot plaid dan eigenlijk ontbreken. Niet alleen lekker om even lekker een warm plekje te maken op de bank, maar ook op het gebied van sfeer een goede keuze. Er zijn veel woonwinkels die heerlijke grote plaids en kleden verkopen, speciaal voor in de woonkamer over een bank of voor op een stoel of fauteuil. Als je op zoek bent naar een groot plaid, dan ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je namelijk hier graag meer over een plaid of groot kleed!


Een plaid is eigenlijk een ander woord voor deken of kleed. Het heeft wel een andere betekenis dan een deken voor in bed, het is namelijk een lekker dekentje voor erbij. Ze hoeven niet voorzien te worden van een overtrek of een hoes en ze zijn te koop in ontelbaar veel kleuren en gemaakt van diverse materialen. Het is maar net wat jij mooi vindt, wat je lekker warm vindt en wat natuurlijk mooi past bij jouw bank, want daar komt hij straks overheen te liggen. Bekijk hieronder enkele plaids en krijg een goed idee wat past bij jouw woonkamer voor over de bank.

Fleece plaid: lekker zacht en warmte gegarandeerd!

Wanneer jij op zoek bent naar een heerlijk warm plaidje, zit je met fleece plaids helemaal goed. Deze plaids zijn lekker zacht en zorgen heel snel voor een warm gevoel op de bank in de woonkamer!

Fleece Plaid

Plaids in het grijs: goede en veilige keuze voor over de bank

Niet echt een idee over een specifieke kleur en maakt het materiaal van het grote plaid niet echt uit? Dan kun je eens kijken naar grijze plaids! Deze plaids staan bij de meeste interieurstijlen enorm mooi en ook op het gebied van kleur zal het in veel gevallen goed matchen.

Grijs plaid

Heerlijk, heerlijk en nog eens heerlijk: wollen plaids!

Alsof je een schaapje aait! Heerlijke wollen plaids. De juiste keuze als jij in mum van tijd warm wilt zijn, lekker wilt kunnen genieten op de bank en daarbij ook een mooie sfeer in jouw woonkamer wilt brengen. Een groot plaid van wol voor over de bank vind je ook via ons platform in veel soorten en maten.

Wollen plaid

Wit plaid voor over de bank: stijlvol!

Wil jij dat de bank straks uitgenodigd om lekker een holletje te maken? Dan kun je eens kijken naar witte plaids. Deze plaids zijn ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld wol of katoen, maar zijn allemaal in een witte of creme kleur beschikbaar. Check ze in het overzicht en maak gebruik van onze filters!

Wit plaid

En? Voor welk groot plaid voor over de bank ga jij? Bekijk hieronder nog enkele tips om te zorgen voor een mooi plekje voor het plaid.

Tips: zo krijgt jouw nieuwe plaid een mooi plekje in de woonkamer

Je koopt het plaid natuurlijk niet om direct op te bergen wanneer je deze niet gebruikt. Tenzij het niet het seizoen is om onder een dekentje te kruipen (dan kan hij overigens prima als plaid voor buiten dienen, om daarmee de heerlijke zomeravondjes te verlengen). Bekijk hieronder enkele tips om een groot plaid het plekje te geven wat hij verdiend!

  • Drapeer het plaid speels over de bank, bijvoorbeeld over de leuning
  • Vouw het plaid strak op en leg hem over de rand van de bank
  • Zorg voor een leuke mand of dekenkist en laat het plaid eruit steken
  • Het plaid kan ook prima over een stoel gelegd worden