meubels om te verplaatsen

Gebruik een meubelroller en verplaats alles met gemak

Deze blog gaat over een product dat echt onwijs handig is om in huis te hebben. Je hebt ‘m zeker zo nu en dan nodig, maar je denkt er pas aan als je er zelf eentje in de gangkast hebt liggen. Waar hebben we het dan over? Nou, het staat eigenlijk al in de titel hierboven 🙂 een meubelroller!

Wat is een meubelroller eigenlijk?

Je heb je vast eens afgevraagd: Hoe verplaats ik grote meubelen, kasten, wasmachines, planten e.d. zonder al te veel moeite?  Het is een vraag die je hoort bij verhuizingen of als je jouw interieur grondig wil veranderen. Het is zeker geen leuk vooruitzicht om zware, omvangrijke voorwerpen zoals dressoirs, boekenkasten en entertainmenteenheden te moeten verplaatsen.

meubelroller

Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit veilig te doen zoals het gebruik van een meubelroller of meubelhondje. Op het eerste gezicht is een meubelwagen niet erg indrukwekkend. Het is gewoon een rechthoek op wielen. Maar laat dit hulpmiddel je niet misleiden door zijn bescheiden uiterlijk. Een roller kan je helpen bij het verplaatsen van vrijwel alles wat je erop kunt zetten, waardoor het jouw beste vriend is om je rug te redden als het tijd is om te verhuizen.

…en als je kinderen hebt is het een geweldig karretje om mee te spelen!

Onze top 3 modellen voor in huis

  1. T4ALL Meubelroller Voordelig, goede reviews, 200 kg draagkracht (prima voor thuis)
  2. Toolland Meubelverplaatser Zware belasting mogelijk (400 kg) 
  3. Kreator transporthulp erg handig klein model 

Is het veilig om meubels op een meubelroller te vervoeren?

Een meubelwagen van goede kwaliteit kan grote gewichten met gemak aan. Bespaar jezelf dus onnodig en zelfs gevaarlijk tilwerk. Zelfs dit goedkope meubelhondje kan een groot verschil maken bij een verhuizing. Zorg ervoor dat je de specificaties controleert voordat je hem naar huis brengt en aan het werk zet zodat je weet wat je maximaal kan vervoeren.

Meubelrollers voor het verplaatsen van boekenkasten en banken

De eenvoud van een meubelhondje maakt hem veelzijdig genoeg voor items van vrijwel elke vorm en afmeting. Hij is ook ideaal voor het vervoeren van stapels dozen. Bepaalde modellen zijn ook prima voor lange ladekast en zware kasten. Een kleine vierwieler kan het allemaal aan waardoor je je spullen met minimale inspanning en moeite over lange afstanden kunt verplaatsen.

Een meubelroller is zo gekocht en komt altijd van pas

Een meubelhondje kopen doe je bij een meubelzaak of makkelijker nog vind je ze voordelig online. Je kunt er ook gewoon een huren als je niet van plan bent om hem veel te gebruiken. Als je een verhuiswagen huurt, bieden verhuurbedrijven vaak meubelwagens aan voor een schappelijke prijs. Als je toch besluit om er een te kopen dan zijn meubeltransporters te vinden bij de meeste grote meubel en doe het zelf ketens. Kijk goed naar het formaat en bedenk dus wat je precies wil vervoeren met je meubelhondje.

Tips om een meubelroller optimaal te gebruiken

Een meubelwagen is gemakkelijk te gebruiken als je weet wat je precies doet. Ze zijn volkomen veilig en eenvoudig in het gebruik als jij let op deze tips.

1) Zorg dat je een meubelstuk goed op het meubelhondje plaatst

Een meubelstuk op een meubelwagen plaatsen is een belangrijke zaak. Til een meubelstuk voorzichtig op en plaats het op de plek waar de meubelwagen zich op het meest vlakke oppervlak van het meubel bevindt. Zo weet je dat hij goed staat. Natuurlijk kunnen sommige items op een meubeltransporter op dezelfde manier worden geplaatst als op de grond. Zolang er een plat bodemoppervlak is dat het gewicht van het item kan dragen, is het niet nodig om het op zijn zijkant te vervoeren of op zijn rug te kantelen. Let er wel op dat je soms meubels op een andere manier moet laden als je bijvoorbeeld maar een smalle doorgang hebt.

2) Kijk goed hoe je het meubelstuk gaat vervoeren door een ruimte.

Breng de route door een huis en naar de verhuiswagen goed in kaart. Dit is een essentieel aspect van het goed gebruik van een meubelroller. Als je een lange ladekast niet in een gang kunt plaatsen, heeft het geen zin om hem horizontaal op de wagen te zetten. Als je kast maar net boven de deuropening komt, kom je er waarschijnlijk niet doorheen ook al gebruik je een meubelhondje. Bereid je dus goed voor en plan het vervoer goed in.

3) Kies de veiligste manier van vervoer

Kies een kant van het meubelstuk uit dat makkelijk op de roller is te plaatsen en ook veilig is. Hoge items zoals boekenkasten en kasten kunnen het beste op hun zijkant worden geplaatst. Lange items zoals dressoirs vervoer je meestal ondersteboven. Als een meubel poten heeft of een holle onderkant, zal het niet goed rechtop kunnen staan. Dan is het misschien nodig om het zijwaarts of zelfs ondersteboven te draaien. Let er wel op dat de achterkant van veel meubelstukken niet ontworpen is om een enorme hoeveelheid gewicht te dragen, dus gebruik altijd jouw gezond verstand.

4) Maak kasten en boekenkasten leeg

Het klinkt misschien als een open deur maar zorg dat de meubels leeg zijn voordat je ze probeert te laden op een meubelroller. Door lades te legen en eruit te halen, wordt het merkbaar lichter en beter beheersbaar. Beveilig en sluit deuren en lades die kunnen openvallen of openschuiven. Dit kan eenvoudig worden gedaan met de elastiekjes of met een strak touw.

Je bent nu klaar om te verhuizen!

Met deze tips en een goede roller ben je dus helemaal klaar om snel en makkelijk meubels te verplaatsen. Doe er je voordeel mee en rol alles als een echte verhuisprofessional je nieuwe woning in.