welke interieurstijlen zijn er allemaal

Welke interieurstijlen zijn er allemaal?

Vaak benoemen we in onze blogs of bij specifieke meubels verschillende interieurstijlen. Bijvoorbeeld ons eerdere artikel over witte minimalistische bureaus. Het is interessant om alle interieurstijlen eens op een rij te zetten, zodat jij goed kunt bekijken welke stijl bij jou past. Want welke interieurstijlen zijn er allemaal? Wij zetten ze voor je in een lijst, bekijk ze hieronder!

#01 Scandinavische interieurstijl

scandinavisch interieur

Wij zijn gek op Scandinavische meubels. De Scandinavische interieurstijl kenmerkt zich vooral door ‘slimme’ meubels met opbergmogelijkheden en veel wit. Met name IKEA heeft een ongelooflijk ruim aanbod in Scandinavische meubels voor deze prachtige woonstijl.

#02 Landelijke stijl

landelijke interieurstijl

Bij een landelijke woonstijl is er sprake van veel ‘landelijke’ meubels. Meubels met sierlijke elementen, tegen het broccante aan. Bijna elke woonwinkel of meubelzaak biedt prachtige landelijke meubels aan. Grenen meubels en veel grijze, witte en beige kleuren in het interieur.

#03 Industriële interieurstijl

Met pallettafels op wielen, grote wandrekken en oude kisttafels is deze interieurstijl echt prachtig. Je moet er wel van houden, niet alles is perfect afgewerkt, wat natuurlijk wel bijdraagt aan een industrieel gevoel. Lockerkasten zijn ook vaak terug te vinden in deze inrichtingsstijl.

#04 Minimalistisch interieur

minimalistich interieur

Van alles zo min mogelijk en elk meubel zo slank mogelijk. Wij houden ervan: het geeft een opgeruimd gevoel. Zorg er wel voor dat je het leuk aankleedt met andere woonartikelen: een minimalistische interieurstijl kan soms wat onpersoonlijk zijn.

#05 Bohemian inrichtingstijl

bohemian interieurstijlen woonkamer

Bij de vraag welke interieurstijlen zijn er allemaal kan Bohemian niet ontbreken. Dromenvangers, gekleurde kleden en veel gezellige meubelstukjes: dit hoort allemaal thuis in de Bohemian inrichtingstijl. Buddha’s en Ibiza-stijl achtige woonartikelen horen prima thuis in deze stijl.

#06 Romantische woonstijl

romantische stijl

Kandelaars, een ruime openhaard en heel veel kleedjes zijn elementen die je vaker terug ziet komen bij een romantische woonstijl. Je voelt je vaak al helemaal thuis en je ziet jezelf al lekker op de bank ploffen naast je geliefde. Ook meubels met sierlijke poten voor onder meubels zijn vaak geplaatst in dit type woonkamers.

#07 Klassieke interieurstijl

klassieke woonstijl

Met een kroonluchter als plafond lamp en mooie marmeren vloeren is de klassieke interieurstijl eentje waar we u tegen zeggen. Deze stijl is vaak standaard terug te vinden in Amsterdamse grachtenpanden. Hoge plafonds, glazen schuifdeuren en glas in lood. Wauw.

#08 Oriëntaals interieur

Met sierlijke lampjes, bolkaarsen en buddha beeldjes een aparte maar zeer mooie interieurstijl: Oriëntaals. Vaak komen er in dit interieur ook felgekleurde plaids, vloerkleden en kussentjes terug.

#09 Interieurstijl met vintage elementen

vintage meubelzaak

Vintage meubelstukken als oude gebruikte tafels, opgeschuurde leren banken en sloophout kastjes. Bij een Vintage interieurstijl hoef je niet het gevoel te hebben dat je bij een kringloop loopt: door de vintage meubels goed te combineren met een persoonlijk tintje creëer je een prachtige interieurstijl. Ook Oosterse tapijten zijn een prima toevoeging voor een vintage plaatje.

#10 Retro interieur

retro inrichting

Oude ventilatoren, retro radio’s en platenspelers op het bijzettafeltje. Waan je weer even terug in de 70’s met een retro interieur! Zorg ervoor dat je niet de hele woonkamer volzet met retro artikelen: dan raak je er snel op uitgekeken en is het niet meer ‘speciaal’.

#11 Basic interieurstijl

basic interieur

Lekker makkelijk en inrichten wat noodzakelijk is. Een basic interieurstijl kenmerkt zich vooral door weinig poespas en veel functionele oplossingen. Vaak wordt er bij deze stijl ook wel ‘recht toe recht aan’ gezegd, en dat is niet voor niets.

#12 Design interieurstijl

design interieurstijl

Je hebt het gevoel alsof een kunstenaar zijn plek heeft ingenomen. Met prachtige grote abstracte schilderijen, opvallend gekleurde beelden met een kleur die nergens anders lijkt terug te komen én prachtige design stoelen. Allemaal elementen die je tegen zult komen bij een Design interieurstijl.

#13 Urban Jungle interieur

urban jungle woonstijl

Groen, groen en nog eens groen! Bij een Urban Jungle interieur worden vaak hangplantjes opgehangen en staan er op de hoek van de tafel veel planten. Ook op de vloer zijn planten te vinden en in kussentjes of plaids staan plantjes geprint. Met natuurlijke houten meubels een prachtige plaatje voor jouw woonkamer!

Welke interieurstijlen zijn er allemaal: ken jij er nog meer?

Welke interieurstijlen zijn er allemaal? Wij hebben er 13 op weten te noemen. Weet jij nog een interieurstijl, laat het ons dan eventjes weten! Naar welke gaat jouw voorkeur uit?