inspiratie voor planten in de woonkamer

Inspiratie voor planten in de woonkamer

Oke, eerlijk is eerlijk. Planten zijn eigenlijk geen meubels, maar omdat ze toch een grote invloed hebben op het interieur schrijven we er toch over op Meubelblog.nl. Planten zijn er in veel soorten en maten. Ze verschillen niet alleen in kleur of vorm, ook op onderhoud zijn er planten enorm verschillend van elkaar. Als je van plan bent om planten in de woonkamer te zetten, ben je bij deze blog aan het juiste adres. Wij hebben namelijk wat mooie voorbeelden voor inspiratie voor planten in de woonkamer. Kijk je mee?

Planten in de woonkamer: hier moet je op letten

Laten we eerst kort ingaan op waar je op moet letten als je planten voor in de woonkamer wilt kopen. Je moet namelijk niet alleen kijken naar het soort plant, maar ook het onderhoud is iets wat je mee moet nemen bij je keuze. Onderstaande punten zijn belangrijk om mee te laten wegen bij het kopen van nieuwe planten voor binnen.

  • Onderhoud van de planten: ben jij iemand die snel vergeet om de plantjes water te geven? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een mooie cactus! Lees van te voren hoevaak de plant water dient te krijgen en bepaal of dit een geschikte plant is voor in jouw woonkamer.
  • De kleur van de bladeren: net als met meubels is het leuk om de kleuren aan te laten sluiten op jouw interieur. Heb jij een fris interieur en wil jij een urban jungle woonstijl, een van de bekendere interieurstijlen, creëeren? Ga dan voor frisse opvallend groene kleuren.
  • Levensduur van planten: als je straks een plant koopt, wil je hier misschien lang van kunnen genieten. Er zijn planten die werkelijk jaren meegaan, maar ook plantjes die het maar een seizoen volhouden.
  • Geschikt voor binnen of buiten: planten die buiten horen te staan houden het binnen niet lang vol. Informeer altijd of het écht gaat om een binnenplant voor je deze aanschaft voor jouw woonkamer.
  • Licht of schaduwplekken: wil jij je nieuwe planten straks in dat ene hoekje van de kamer zetten? Dan is het slim om te kijken hoe gesteld is met de hoeveelheid licht. Een plant kopen die veel licht nodig heeft en die daar neerzetten kan niet zo slim zijn: de plant zal snel gaan hangen.
  • Prijs van planten: ook bij planten kan de prijs enorm verschillen. Je hebt kamerplanten van wel € 250,- of meer, terwijl je er ook heel veel soorten zijn die je voor nog geen € 10,- in jouw kamer hebt staan. Het is slim om ook eens een kijkje te nemen op grote markten of bij tuincentra.
  • Groeicyclus: is de afmeting van de plant die je voor ogen hebt prima? Dan wil je straks niet dat hij letterlijk uit z’n pot groeit. Informeer hoe het gesteld is met de groeicyclus van de plant en verzeker jezelf van het feit dat de plant zijn huidige afmetingen behoudt.

Foto’s: Inspiratie voor planten in de woonkamer

Nu je weet waar je zoal op kunt letten bij het kopen van nieuwe planten voor binnen, is het tijd om wat prachtige voorbeelden op een rij te zetten. Online zijn we prachtige foto’s tegengekomen van woonkamers met prachtige planten. Check ze hieronder!

grote kamerplanten inspiratie hangplanten voor in de woonkamer bijzetkastje in de woonkamer met planten planten in de hoek van de woonkamer

Genoeg inspiratie voor planten in de woonkamer? Wij weten in ieder geval wel waar we nu naar op zoek willen gaan! 🙂

Hello Awin