poten voor onder meubels kopen

Poten voor onder meubels kopen: hier moet je op letten!

Ze zijn onmisbaar bij bijna elk meubelstuk: poten! Meubelpoten zijn er in veel soorten en maten. Het is belangrijk om op veel verschillend kenmerken bij poten voor onder meubels te letten. Daarbij is ook de afwerking van de poten belangrijk om deze goed aan te laten sluiten bij de rest van jouw meubilair. In deze blog beschrijven waar je op moet letten bij poten voor onder meubels kopen en ook waar je ze kunt vinden!

Waar moet op letten bij poten voor onder meubels kopen

Meubelpootjes zijn in veel gevallen onmisbaar bij meubels. Natuurlijk zijn er ook banken zonder poten, maar ook deze dienen aan de onderkant voorzien te zijn van een goede bescherming. Bij poten voor meubels van bijvoorbeeld bijzettafeltjes, tafels en kasten, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten.

  • De hoogte van de poten
  • De bescherming onder de poten
  • Kleur van poten onder meubels
  • De afwerking van de meubelpoten
  • Het materiaal van de poten
  • De stijl van de pootjes

Alle van bovenstaande zaken zijn belangrijk om mee te nemen bij de beslissing van de juiste meubelpootjes. Het dient strakjes goed te passen en leuk aan te sluiten op je meubelstuk.

Wat voor soort poten voor meubels zijn er allemaal

Als je zelf een meubelstuk maakt, bijvoorbeeld witte minimalistische bureaus, dan is het zaak om er leuke pootjes bij te vinden. Ook kan het zijn dat je toe bent aan vervanging van de huidige meubelpoten. Wat de reden ook is, het is goed om even stil te staan bij de verschillende soorten die er allemaal zijn.

Er zijn ongelooflijk veel verschillenden poten voor onder meubels. Zo zijn er zelfs trends zichtbaar: wat dacht je bijvoorbeeld van de sinds kort zo populaire ‘hairpinlegs’? In onderstaande tabel hebben we de meest voorkomende meubelpootjes op een rij gezet.

Soort poten Beschrijving meubelpoten
Hairpinlegs Trend: smalle poten in de vorm van haarspeldjes
Design poten Fraai vormgegeven meubelpoten
Meubel hoekpoten Om op de hoek van de meubels te plaatsen
Verhogers Simpele verhogers voor onder meubels
Conische meubelpoten Kegelvormige meubelpoten
Taps poten Tapsvormige meubelpoten

Welke webshops verkopen poten voor onder meubels?

Er zijn verschillende webshops die meubelpoten verkopen. Echter zijn er maar weinig specialisten die zich compleet focussen op het aanbieden van poten onder meubels. Een webshop die hier wel een kenner in is, is Meubelpootjes.nl.

In de webshop vind je een ruim assortiment van verschillende stijlen, voor diverse meubels en in verschillende kleuren. Door de simpele navigatie kun je binnen drie stappen de poten voor meubels vinden die je nodig hebt!