Wat is een Funtonbed ( Shikibutons )

Wat zijn futonbedden? – Futonbedden (ook wel shikibutons) zijn anders dan normale bedden. Waar een ‘normaal’ of regulier bed vaak voorzien is van een lattenbodem en een los matras, is dit bij een futonbed niet het geval. Futonbedden zijn voorzien van een futon, wat als het ware een matras is dat voorzien is van een extra laag. Deze is in veel gevallen opgevuld met wol of stof.

Nederlanders zijn de langste mensen op aarde en hebben daardoor meer gewicht dan Japanners. Het spreekt dus voor zich dat de futonbedden in Nederland anders zijn dan de futon matjes uit Japan.

Hierdoor zijn futonbedden ook een stuk voordeliger dan andere typen bedden. Een eigenschap van futonbedden is dat de futon naar tijd gaat vormen naar jouw slaaphouding. Dit kan voordelig zijn als jij altijd dezelfde slaaphouding hebt. Als je echter niet tegen een ‘kuil’ in je bed kunt, zijn futonbedden wellicht niet de juiste bedden voor jou. We raden je aan om ook proef te liggen bij beddenwinkels voor je je aankoop doet.

  • Een mooi assortiment aan Futonbedden heeft Home24.

     futon bed
    Het westerse futon bed bij oa. Home 24

Japanse futonbedden een trend

Futonbedden zijn eigenlijk over komen waaien uit Japan. De vaak lage Japanse futonbedden doen een klein beetje denken aan een pallet waar een matras opgelegd is. De echte Japanse varianten hebben aan weerszijde van het bed een ruimte over, waar je vervolgens je spulletjes op kunt liggen.

shikibutons futon bed japans
Een beter versie van het ‘echte’ originele Futonbed uit Japan

Bij Home24 ontdek je ook diverse Japanse futonbedden in verschillende stijlen en kleuren. Kijk lekker in het  complete overzicht met alle futonbedden online en kies het mooiste bed!