voordelen-van-een-vrijstaand-bad

Voordelen van een vrijstaand bad

Je hebt twee typen mensen. De een gaat het liefst lekker urenlang in een bad liggen, terwijl een ander zich liever ‘even snel’ afspoelt onder de douche. Naast prachtige douchecabines zijn er natuurlijk de welbekende badkuipen en baden. Zo zijn er speciale baden voor in hoek, en baden om in te zitten in plaats van te liggen. In dit blogbericht nemen we vrijstaande baden even onder de loep. Naast het feit dat ze prachtig uit zien, zijn er namelijk nog een aantal voordelen van een vrijstaand bad. 

Waarom zou je kiezen voor een vrijstaand bad? Hier de voordelen op een rij!

1. Vrijstaande baden zijn een slimmere keuze als je badkamer al betegeld is

De kans is aanwezig dat jouw badkamer al voorzien is van badkamertegels en een prachtige vloer, met misschien wel hele lekker vloerverwarming.  Het kan dan een hele lastige keuze worden als je toch wilt switchen van een douche naar een bad. Want wie heeft het er voor over om de complete betegeling te gaan veranderen? Een vrijstaand bad vergt weinig verandering in het tegelwerk.

2. Ze zien er werkelijk prachtig uit in elke badkamer

We kunnen er niet omheen. Vrijstaande baden zijn een ware eye-catcher in elke badkamer. Deze baden die vrijstaan, zijn steeds vaker terug te vinden in nieuw ingerichte badkamers. En dat is helemaal niet zo gek als je ziet hoeveel sfeer het met zich meebrengt.

Een vrijstaand bad zorgt voor een  luxe uitstraling in uw badkamer en is een ware eye-catcher.

3. Makkelijk in onderhoud en schoonmaak

Met name hoekbaden hebben muurtjes en vlakke oppervlakten. Dit kan ervoor zorgen dat opspattend water blijft liggen na een douchebeurt. Onvermijdelijk is dan kalkaanslag en andere zaken als gevolg van water. Met een vrijstaand bad is het onderhoud en de schoonmaak echter een stuk simpelere. Je kunt makkelijk om het bad je best doen om het weer droog te maken waar nodig en klaar is Kees!

4. Een vrijstaand bad is overal plaatsbaar

Een vrijstaand bad hoeft niet alleen in een badkamer geplaatst te worden maar kan ook staan in een combinatie van een slaapkamer en badkamer. Zo krijg je zeer moderne ruimtes en deze vrijheid kan er toe leiden dat je je niet hoeft te houden aan traditionele bouwregels.

5. Vaak is een vrijstaand zwembad een goedkopere oplossing dan een ingebouwd bad

Naast het grote voordeel dat een losstaand of vrijstaand bad vaak makkelijker te plaatsen is dan een compleet inbouwbad, is het ook in veel gevallen een goedkopere oplossing.

Conclusie

Een vrijstaand bad is een echter aanrader, er zijn ook wat kleine nadeeltjes aan een vrijstaand bad. Maar de voordelen spreken voor zich, hier kunt u 100+ verschillende vrijstaande baden zien voor inspiratie.