Wat voor kleur stoelen bij een witte tafel?

Steeds vaker kiest men voor een prachtige witte tafel van hout. Dit is naast een tafel met een natuurhouten tafelblad een veel gekozen tafel voor bijvoorbeeld in de eet- of woonkamer. Hoewel de tafel kopen makkelijk is, kan de keuze voor de juiste stoelen nog een klus zijn. En heb je eindelijk stoelen gevonden die er mooi bijpassen en er makkelijk eronder geschoven kunnen worden? Dan ga je waarschijnlijk nog lang twijfelen over stoelen in verschillende kleuren. In dit blogbericht proberen wij je een handje te helpen en leggen we uit wat voor kleur stoelen bij een witte tafel passen. 

Een witte tafel? Zie onze voorbeelden:stoelen

Een witte tafel met zwarte Vitra stoeltjes eronder, geschikt voor op kantoor of iemand die juist in huis op zoek is naar een zakelijke look & feel. wit houd eronder

Alles kleuren komen hier met elkaar overéén. Zelf zouden we niet snel voor zo’n match gaan.

kuipstoel

Het bekende witte kuipstoeltje doet het vooral met houten poten zeer goed onder een witte tafel.

houten stoel

De klassieke stoel doet het ook altijd en overal goed. Ook weer onder deze witte tafel.

hoeten stoel wit

Ook bij deze foto zie je hoe goed houten poten het doen onder een witte zitting.

Een kleur die altijd goed scoort bij witte tafels is, jawel, wit! Als je er vervolgens houten poten bij doet is het altijd een succes.

Stoelen verschillende kleuren: welke kleur is het mooiste?

Vooral bij een minimalistisch en licht interieur zien we vaak mooie, witte tafels staan. En wat staat zo’n witte tafel dan mooi. Net als in bovenstaande foto geeft het je kamer optisch veel licht en ziet het er lekker fris uit. Het is slim om de tafel lekker ‘clean’ te houden en hier niet allemaal woonaccessoires op te zetten. Laat staan een tafelkleed die de witte kleur doet verdwijnen. Na deze tips voor boven op de tafel, gaan we het nu even hebben waar jij voor komt: welke kleur stoelen passen namelijk bij zo’n prachtige tafel in het wit? Rood? Blauw? Of juist stoelen in allerlei verschillende kleuren? Het is eigenlijk afhankelijk van de rest van je woonkamer, maar negen van de tien keer zit je met één kleur altijd goed.

Met stoelen in deze kleuren ‘zit’ je goed bij een witte tafel

Een spierwitte tafel zorgt voor een opgeruimd gevoel en een zeer frisse look van jouw woon- of eetkamer. Natuurlijk dien je hier mooie stoelen bij te kopen, die precies passen bij de tafel. Let voordat je gaat kijken naar kleuren eerst op deze kenmerken om een juiste stoel te kiezen:

  • De juiste zithoogte van de stoel
  • De hoogte van de armleuningen, als dit het geval is
  • Het materiaal wat aansluit bij de rest van jouw interieur
  • Of je de stoelen in een setje kunt kopen
  • Hoeveel stoelen er om de tafel passen

Wanneer jij bovenstaande zaken allemaal kunt beantwoorden, kun je op zoek gaan naar de juiste stoelen. Eenmaal een mooie lijst gemaakt met toppers die jij wel in huis wilt halen? Dan is het tijd om te kijken naar de kleur van de stoelen. Een kleur die altijd goed scoort bij witte tafels is, jawel, wit! 

Welke kleuren kunnen nog meer?

  • Witte tafel + Zwarte stoelen
  • Witte tafel + Zachte / Blauwe stof
  • Witte tafel + Verschillende felle kleuren
  • Witte tafel +Volledig houten stoelen