kamers-inrichten-zonder-raam

Een kamer inrichten zonder raam [ Voorbeelden ]

Niet alle kamers hebben een raam. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de badkamer, een tussenkamer of een zolder. Geen paniek, wat er zijn heel wat handige manieren om een kamer die geen ramen heeft op slimme wijze in te richten. Graag delen we een aantal tips met je waarmee jij gelijk aan de slag kunt met inrichten. Een paar belangrijke zaken zijn onder andere zorgen voor veel lichte kleuren, een goede lichtbron en geen donkere vloer.

Verschillende tips om kamers zonder raam in te richten

Het totaal inrichten van een huis is leuk, maar niet alle kamers zijn  hetzelfde. Zo zijn er zolders met schuine daken, smalle gangen of halletjes en natuurlijk ook kamers zonder ramen. Dit vergt net een andere inrichting dan kamers mét ramen. Zo wil je de kamer natuurlijk niet te donker maken en wil je daarbij ook een ‘licht’ gevoel creëeren.

Bekijk hieronder enkele handige tips bij het inrichten van een raamloze kamer en ga zelf aan de slag.

 • Zorg voor een goede lichtbron
  Wanneer jij een kamer mét ramen hebt hoef je je geen zorgen te maken over genoeg licht. Kamers zonder raam daarentegen, dienen wel voorzien te zijn van een goede lichtbron. Een plafondlamp kan dan ook echt niet ontbreken in deze kamers.
 • Ga voor lichtere kleuren op de wand
  Donkere kleuren maken een kamer nog ‘donkerder’. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor lichtere kleuren, met name op de wand. Met een lichte kleuren zorg je automatisch voor een lichtere kleur, wat belangrijk is bij een kamer waar geen ramen zijn.
 • Spiegels zijn een must-have in deze kamers
  Laat het licht van de gang of andere kamers op slimme wijze de kamer binnen schijnen. Dit kun je doen met mooie grote spiegels op de grond of tegen de wand. Niet alleen zorgt het voor meer licht, ook maakt het de kamer gelijk optisch een stuk ruimer. Een echte win-win situatie dus!
 • Installeer een goed ventilatiesysteem
  Waar geen ramen zijn, is vaak een geringe mogelijkheid tot ventilatie. Daarom is het nodig om te zorgen voor een goede ventilatie. Er zijn diverse ventilatiesystemen te koop die je eenvoudig kunt ophangen in kamers zonder ramen. Hoewel dit een minder belangrijk puntje is voor de inrichting, is het wel belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie.
 • Geen donkere vloer in de kamer
  Net als we eerder vertelden is het slim om te kiezen voor lichte kleuren. Een belangrijk onderdeel om niet te kiezen voor een donkere kleur is de vloer. Kies juist voor lichte kleuren als grijs, beige of pastelachtige kleuren. Dit zorgt voor een minder donker gevoel.
 • Niet teveel op de vloer
  Hou de vloer bij het inrichten van kamers zonder ramen leeg. Zet het vooral niet te vol en maak de eerder gekozen lichte vloer niet donkerder met vloerkleden van dierenhuidjes op de grond. Hou de vloer zoveel mogelijk leeg in de kamers en houdt op deze manier overzicht!

Leuke voorbeelden van ingerichte raamloze kamers

Bekijk hieronder verschillende voorbeelden van ingerichte kamers zonder ramen en krijg een goed idee van wat er allemaal mogelijk is!

 en jawel woonkamer zonder ramen
Bijna geen raam bij dit plaatje in deze keuken
gang raamloos
Gang zonder raam
zonder ramen