wereldbol-voor-sterke-drank

Wereldbol Drank

Een wereldbol drank is een opvallende drankenkast in de vorm van een wereldbol. Vaak wordt er drank in deze wereldbol bewaart: je kunt de wereldbol opendoen waarna deze ruimte biedt voor meerdere flessen. Ze hebben een antieke look, wat zorgt voor een luxueuze toevoeging voor elke kamer waar je deze drankenkast wilt zetten. Een wereldbol drank bar of drankenkast wordt ook wel een ‘barglobe’ genoemd. Op deze pagina vertellen we alles over dit type bar en drankenkast en waar deze wereldbol drank eigenlijk vandaan komt. We sluiten af met een aantal prachtige voorbeelden van een wereldbol drank bar!

Ps. Wil je direct weten waar je deze wereldbollen kunt kopen? Kijk hier. Wil je meer weten over drankkasten in het algemeen? Bekijk ons complete drankenkasten artikel!.


Geschiedenis van de wereldbol drank bar

Zo’n 500 jaar geleden is de allereerste wereldbol drank bar gemaakt door Nicolaas van Cusa rond 1450. Sindsdien was er eigenlijk al sprake van een trend en werden deze unieke drankenkasten in de vorm van een wereldbol in verschillende landen gemaakt. Dankzij de de wereldbol konden wereldreizigers altijd de kaart bekijken en was drank altijd binnen handbereik. Nog steeds worden er wereldbol drank bar modellen met de hand gemaakt in landen als Italië.

Tegenwoordig wordt er gekozen voor een opdruk van de wereld rond de jaren 1600. Dit geeft deze dranken globe een uniek en vooral authentieke uitstraling. Tot op de dag vandaag zijn deze wereldbollen nog steeds terug te vinden in films en luxure kantoorruimtes.


Verschillende soorten ‘barglobes’ als drankenkast

Er zijn onwijs veel variaties op het gebied van deze drankenkasten. Echter zijn er twee verschillende soorten waar je meestal uit kunt kiezen als jij een wereldbol drank bar zelf in huis wilt halen.

wereldbol drankkast

Wereldbol drankenkast tafelmodel

Het eerste type is een wereldbol drankenkast tafelmodel. Dit is een kleinere uitvoering en hier kunnen dan ook minder flessen in bewaard worden. Een groot voordeel is dat deze relatief weinig ruimte inneemt in huis en je deze op de tafel kunt zetten bij een feestje.

Bij woonwinkels als VidaXL hebben ze momenteel een prachtig tafelmodel, waarbij Atlas deze wereldbol op zijn schouders draagt.

Staande wereldbol bar

Als je wat meer ruimte hebt is een staande wereldbol bar geen slecht idee. Deze eye-catcher is vaak zo’n 50 centimeter hoog en biedt ruimte voor 5 à 6 flessen drank.  Het is slim om te kijken naar een barglobe op wielen: deze kun je erbij rollen wanneer je de drank binnen handbereik wilt houden tijdens een feestje of een gezellige avond.

Een groot voordeel van deze staande wereldbol bar is dat deze ook vaak extra ruimte biedt onder de wereldbol. Je vindt er vaak een plankje of een rekje om nog wat glazen neer te zetten: handig als je wereldbol met whisky als drank gevuld is!


Waar koop ik zo’n wereldbol om mijn drank in te bewaren?

Er zijn veel verschillende webshops die deze prachtige ‘globebars’ verkopen. Zo verkoopt Bol.com vrijwel alle varianten. Je moet denken aan een prijs rond de € 100,- voor een nieuwe wereldbol drankenkast van lage kwaliteit. Wil je een topper hebben dan moet je toch echt wel richting de € 300,-.

Ook kun je altijd een kijkje nemen bij de lokale kringloopwinkel. Wie weet vind je daar een unieke variant die misschien al heel wat jaren drank netjes heeft opgeborgen. In dat geval heb je een échte authentieke drankenkast te pakken. ( Al zijn we wel eerlijk: ook hier zijn deze wereldbollen ook niet gratis )