tips kasten onder een schuin dak

Tips voor kasten onder een schuin dak

Ook een slimmerik die de zolder niet als opslagplaats gebruikt, maar als kamer? Geef ons een hand! Het is zonde om die mooie ruimte te gebruiken als magazijn! Echter loop je bij de zolder al snel tegen een paar kleine zaken aan. Hoe ga je bijvoorbeeld om met verlichting? En kasten onder een schuin dak? Hoe dan?! In deze blog geven we je wat tips voor kasten onder een schuin dak. No worries!

De zolder is misschien wel de meest leuke plaats om een knusse slaapkamer in te richten. Het schuine dak zorgt voor aardig wat sfeer en je kunt hier een uniek plaatje mee creëeren. Echter heeft een zolder vaak een schuin dak. Hierdoor kan het plaatsen van kledingkast bijvoorbeeld al wat problemen opleveren. Je wilt immers niet dat er achter de kast een enorme ruimte ontstaat.

Ga bij een kast onder een schuin dak voor lage varianten

Het is daarom slimmer om te kiezen voor lage, brede kasten. Doordat je gaat voor een lage kast, kun je alsnog de bovenkant van de kasten gebruiken voor leuke accessoires. Daarbij wel de kanttekening om te kiezen voor brede varianten. Hiermee heb je alsnog lekker veel opbergruimte!

Hoge kasten brengen nadelen met zich mee

Als je toch echt wilt gaan voor een een wat hoger model zit er maar één ding op. Op meten waar het schuine dak begint en met die afmeting een kast scoren. Hou wel rekening met de volgende nadelen bij hoge kasten tegen een schuine wand:

  • Je kunt vaak niets meer op de kasten zetten
  • Het laat de ruimte ontzettend klein ogen
  • De sfeer op zolder gaat weer terug naar een opslagplaats

Kortom: houdt het ‘overzichtelijk’ en ‘laag’, maar lever niet in op de opslagruimte. Succes met het vinden van de een kast onder een schuin dak!