meubeltrends 2019

Meubeltrends 2019: onze voorspelling!

Elk jaar komen er weer mooie en vooral nieuwe trends voorbij op het gebied van meubels. Afgelopen jaar waren vooral minimalistische en lichtere kleuren een sterk waarneembare meubeltrend. Als we echter kijken naar het nieuwe assortiment van meerdere meubelzaken én onze ervaringen op diverse meubelbeurs lijken de meubeltrends 2019 totaal anders. Met opvallende kleuren en diverse gewaagde combinaties een andere trendlook dan voorheen!

Meubeltrends 2019: opvallende kleuren en gewaagde combinaties

meubeltrend 2019
Meubeltrend 2019: opvallende kleurcombinaties met woonaccessoires

Eerder dit jaar schreven we nog over mooie witte minimalistische bureaus. Ook in 2019 nog perfect om in een minimalistische woon- of studeerkamer te plaatsen. Maar als we inzoomen op onze verwachting van de meubeltrends 2019, lijkt er nog weinig sprake van wit.Zo

Juist opvallende kleuren als okergeel, donkergroen en bordeauxrood lijken het voortouw te gaan nemen. Geloof of het niet: deze in combinatie met goud, messing en andere opvallende natuurlijke materialen. Als we dit een paar jaar geleden hadden gecombineerd op deze wijze hadden we waarschijnlijk opmerkingen gekregen met vooral het woord kitsch erin…

Woon kleuren 2019 op een rij

Zoals we aangaven zijn het met name opvallende kleuren. Hieronder zetten we ze even op een rij:

 • Okergeel
 • Donkergroen
 • Bordeaux rood
 • Donker grijs (antraciet)
 • Donkerbruin
 • Indigoblauw
 • Goud
 • Curry geel

Wanneer deze woon kleuren mooi gecombineerd worden met andere opvallende woonaccessoires als gouden dienbladen, is het plaatje strakjes helemaal 2019!

Voorbeelden van deze meubeltrends in 2019

Uiteraard zijn we op zoek gegaan naar mooie beelden die deze meubeltrends voor volgend jaar goed laten zien. Even kijken hoe dat dan eruit komt te zien.

goud en okergeel trend voor meubels

Een goed voorbeeld waar je kunt zien dat gouden elementen (de leuning van de bank, de lamp) mooi gecombineerd wordt met grijze en okergele (kussen) kleuren. Daarbij maakt de marmeren tafel het plaatje helemaal af.
meubeltrends donkergroen in 2019

De opvallende combinaties blijkt uit de foto hierboven. Donkergroen met een kerrie gele kleur zorgen voor een combinatie zoals we deze niet enorm vaak zagen de afgelopen jaren.

Waar vind je de nieuwe 2019 meubeltrends al in de schappen?

Er zijn al enkele webshops en merken die hier al goed mee om weten te gaan. Met diverse woonartikelen en meubels die aansluiten bij deze meubeltrends is het zeker de moeite waar om een kijkje te nemen. De volgende shops volgende laatste trends:

 • De Bijenkorf: in de webshop van De Bijenkorf vind je al diverse meubels met opvallende kleuren. Perfect om alvast te proeven hoe deze meubeltrend in jouw woonkamer kan komen te staan.
 • vtwonen: loopt altijd voorop in Nederland op het gebied van de laatste trends. Nu vind je er ook steeds vaker interessante look-books waar je inspiratie voor 2019 op kan doen!
 • Leen Bakker, nieuwe banken en stoelen: gaaf! Bij Leen Bakker hebben ze nu ook zitmeubelen in mooie opvallende kleuren. Denk aan een okergele bank of een mintgroene fauteuil.

Ben jij klaar voor de meubeltrends in 2019?