meubels van auto onderdelen

Meubels van auto onderdelen: uniek!

Steeds vaker worden oude producten gebruikt voor meubels. Zo dienen oude kisten als salontafels en krijgen oude lockers opeens als een plek in de woonkamer als kast. Onlangs kwamen we echter iets tegen wat we wel heel uniek vonden: meubels van auto onderdelen! In deze blog vertellen we welke auto onderdelen je kunt gebruiken voor het maken van meubels.

Auto onderdelen die vaak gebruikt worden voor meubels

Diverse onderdelen van een auto kunnen prima verwerkt worden in unieke meubelstukken. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met de onderdelen die we vaker terug zien in tafels, stoelen en banken.

  • Banden: banden kunnen opgestapeld prima dienen als salontafeltje. Vaak worden de banden voorzien van een glasplaat bovenop.
  • Oude achterbankjes: de achterbankjes van oude auto’s kunnen met een kleine aanpassing hele leuke sofa’s worden.
  • Voorbumper: de voorbumper kan een mooie onderkant zijn van een woonkamerbank. Zie de afbeelding hierboven als voorbeeld.
  • Koplampen: de koplampen van de auto zijn heel goed te gebruiken als unieke lampenkap. Helemaal met de Hollywood stijl lampen!
  • Deurgrepen: de deurgrepen van een auto kunnen als handvatten dienen op meubels als kasten of nachtkastjes.
  • Wieldoppen: wieldoppen van de auto kunnen verwerkt worden als deksen voor een pedaalemmer of de achterzijde van een wandklok!

Kleinere meubels van auto onderdelen perfect als cadeau!

Het blijft altijd lastig om een cadeau te vinden voor een housewarming of voor een verjaardag. Wanneer degene bij wie je langsgaat gek is van een bepaald automerk, scoor je met meubels van auto onderdelen veel punten!

Er zijn meubelmakers die graag met auto onderdelen aan de slag gaan, of zelfs al een voorraad hebben met prachtige meubels van specifieke automerken. Zo is Carparts Design een webshop die we tegen zijn gekomen die leuke meubels op voorraad heeft. Daarbij kun je aan Jeroen Kraag, de meubelmaker himself, doorgeven wat je wensen zijn.