inspiratie voor planken in de keuken

Inspiratie voor planken in de keuken

Als er een plek is in huis waar het op orde moet zijn, is het wel de keuken. Met heel veel verschillende keukengerei, kruiden en divers etenswaar is het slim om het goed in te richten. Een mooi voorbeeld zijn planken in de keuken: alles is zichtbaar, je hebt het zo bij de hand en het ziet er ook nog eens onwijs leuk uit. In deze blog bieden we je wat inspiratie voor planken in de keuken? Kijk je mee (lees: je ogen uit!)?

Planken in de keuken inspiratie

De keuken: wij kennen het eerder als de plek in huis waar meestal in mum van tijd chaos ontstaat. Al staan we alleen al in de keuken om zes cup-cakes te maken. En als we een voorraadkast opentrekken, weten we een ding zeker: alles wat achterin staat heeft de houdbaarheidsdatum niet overleeft. Met deze twee zaken in ons achterhoofd zijn we eens op zoek gegaan naar leuke alternatieven. Als snel kwamen planken in de keuken als perfect voorbeeld naar voren. Je hebt namelijk met deze planken drie grote voordelen.

Voordelen van planken in de keuken in plaats van kasten

  • Het ziet er super gaaf uit: eerlijk is eerlijk, het geeft een enorme sfeer in de keuken.
  • Je hebt overzicht: niet achter gesloten deuren, je ziet precies wat er is, hoeveel je nog hebt en wat je eventueel nog moet halen.
  • Je weet altijd wat je hebt: doordat alles open en bloot op de planken staat, zul je niet snel vergeten dat je ergens nog wat van over hebt gehouden.

Tijd om wat gave voorbeelden voor je op een rij te zetten!

#01 Planken voor pannen in de keuken

planken voor pannen in de keuken

Damn, wat ziet dat er gaaf uit. Niet alleen doordat alle pannen die op de planken staan van koper zijn, maar ook het effect wat meerdere planken in de keuken kan geven.

#02 Houten planken met keukenvoorraad

houten planken met keukenvoorraad

Dit is eigenlijk hetgeen wat het meeste voordeel biedt. Je ziet gelijk wat er nog is. Wees niet bang dat het rommelig gaat ogen: dit heb je zelf in de hand. Eerst opmaken wat er nog is. Stiekem vinden wij volle planken wel erg leuk!

#03 Fruitkistjes als planken gebruiken

kistjes in plaats van planken

Iets creëeren van iets wat al bestond? Wij zijn er gek op! Eerder gaven we al een pallet tafel maken stappenplan mee aan onze lezers. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om oude fruitkistjes te gebruiken als planken! Je schroeft de kistjes eenvoudig tegen de muur in de keuken en je hebt in het kistje een plankje en bovenop het kistje!

Welke van bovenstaande inspiratie foto’s vind jij het mooiste?