stappenplan pallet tafel maken

Stappenplan Pallet tafel maken

Op zoek naar een alternatief voor salontafel in de woonkamer? Dan kun je eens een pallet overwegen. Een pallet tafel maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ga op zoek naar een mooie pallet en ga aan de slag met ons makkelijke stappenplan. In slechts enkele stappen heb jij straks een eigen gemaakt salontafeltje waar je trots op kunt zijn. Bekijk hier ons stappenplan pallet tafel maken!

Stap 1: Zoek een gebruikte pallet die er nog mooi uitziet

vind mooie pallets

Eerst is het zaak om een mooie gebruikte pallet te vinden. Het is belangrijk om niet te gaan voor de bekende ‘Euro pallet’. Deze pallets hebben namelijk teveel ruimte tussen de latten, waardoor een bakje koffie neerzetten wat lastiger wordt. Tip: ga eens langs bij de supermarkt, deze krijgen vaak pallets geleverd om displays op te zetten.

Stap 2: Schuur de complete pallet om splinters in de tafel te voorkomen

schuur de pallet tafel

Je wilt straks in de pallet tafel natuurlijk geen splinters hebben. Daarbij worden pallets vaak gebruikt bij het leveren van producten, waardoor er kleine beschadigingen in het hout kunnen zitten. Door het mooi op te schuren voorkom je splinters bij een pallet tafel maken én wordt hij mooi glad.

Stap 3: Beits de pallet met een kleur die past bij je interieur

beits de pallet tafel

Het hout van de pallet tafel zal verf heel snel opnemen, waardoor er een kans bestaat dat deze meerdere lagen nodig heeft. Je kunt ook kiezen voor een mooie donkere kleur beits. Vooral de beits in een grijze of een donkerbruine kleur trekt mooi in het hout. Het is slim om te kiezen voor een kleur die goed aansluit bij jouw vloer!

Stap 4: Optioneel: schroef wielen onder de pallet tafel

schroef wielen onder de pallet

Vaak wordt er als laatste stap in dit stappenplan voor een eigen pallet tafel maken gekozen om te eindigen met vier wielen. Deze wielen kun je er onder schroeven, waardoor de pallet tafel makkelijk heen en weer gerold kunt worden. Daarbij staat het ook extra gaaf. Tip: bij de Action vind je wieletjes die je nog voor geen euro per stuk kunt kopen!

Toevoegingen stappenplan pallet tafel maken?

En? Tevreden met je eigen pallet tafel? Heb jij nog tips voor ons stappenplan pallet tafel maken? Laat het ons dan gerust eventjes weten. We zijn benieuwd naar je kunstwerk!