alternatief voor salontafel

5x alternatief voor salontafel in de woonkamer

Een salontafel in de woonkamer is onmisbaar. Of toch niet? Nee hoor! Er zijn namelijk heel veel mooie alternatieven om de salontafel in de meubelzaak te laten staan. In deze blog zetten we vijf keer een leuk alternatief voor salontafel in de woonkamer op een rij. Van een leuke kist als tafel tot een gebruikte pallet!

#01 Een kist als alternatief voor salontafel

kist als alternatief voor salontafel

Een kist als salontafel, wij zijn er gek op en schreven er eerder nog een bericht over. Een kist is eigenlijk meer een manier van opbergen, maar kan ook prima voor de bank in de woonkamer staan. Helemaal als je een mooie oude vintage exemplaar op de kop tikt!

#02 Een gebruikte pallet omgetoverd tot salontafel

gebruikte pallet als tafel

Op zeer makkelijke wijze kun je zelf een prachtige salontafel maken van een pallet. Wij hebben zelfs een stappenplan om zelf een pallet tafel te maken gemaakt! Zo’n pallet dient dan snel als mooi alternatief voor salontafel. Op onze blog vind je ook een handig stappenplan voor pallet tafel maken! In slechts vier stappen een mooi en vooral goedkoop alternatief!

#03 Klein rond bijzettafeltje

klein rond bijzettafeltje

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een mooi gekleurd bijzettafeltje. Deze kleine tafeltjes zijn handiger dan salontafel: je kunt ze namelijk eindeloos verplaatsen. Net waar je ze op dat moment het beste kunt gebruiken. Het is nóg leuker om meerdere bijzettafeltjes als vervanging te laten dienen van een salontafel in de woonkamer.

#04 Krukjes ter vervanging van salontafeltjes

krukjes voor in de woonkamer

Soms wat meer visite? Dan kan een krukje een prima oplossing zijn. Ga wel voor wat lagere krukjes, zodat je op de bank kunt ploffen en geen rare moves hoeft te maken om je bakje koffie te kunnen pakken. Hierbij kun je het best gebruik maken van een zware onderzetter of een dik boek als in de foto hierboven.

#05 Helemaal géén salontafel in de woonkamer

helemaal geen salontafel

Maar natuurlijk. Wat dacht je van je helemaal geen salontafel? We horen je al denken: waar laat ik dan me laptop, me hapje eten of mijn kopje thee? Op handige meubeltjes zoals hierboven in de foto! Opklapbare dienbladen!