houten tuinstoel met armleuning

Houten tuinstoel met armleuning: deze zijn er

Nu de zon weer steeds vaker achter de wolken vandaan komt, is het tijd om een lekker plekje in de tuin te maken. Je doet dit onder andere door te beginnen met het inrichten van een zithoekje. Je zult op zoek moeten gaan naar een leuk tafeltje en enkele stoelen. Eerder schreven we nog over een tuin hangstoel in het grijs. In deze blog zetten we een ander meubelstuk in the picture: een houten tuinstoel met armleuning!

Er zijn net als bij veel andere stoelen, verschillende soorten houten tuinstoelen. Zo zijn er tuinstoelen waar je helemaal lang uit op kunt liggen, maar ook de ‘standaard’ stoelen met een goede rugleuning. We zetten hieronder verschillende soorten van deze tuinpareltjes voor je op een rij.

Verschillende soorten houten tuinstoelen

Bekijk hieronder een overzicht met verschillende tuinstoelen van hout en bedenk naar welke jij op zoek bent.

  1. Ligstoel van hout: deze maken het mogelijk om lekker liggend te genieten van de zon in eigen tuin.
  2. Een houten hangstoel voor in de tuin: een wat meer trendy tuinstoel die vaak gekozen wordt bij grotere tuinen.
  3. Klapstoeltjes met canvas: bekend van het strand! De leuke klapstoeltjes zijn vaak zonder armleuning te koop.
  4. Houten ligbedden met leuning: maak het jezelf luxe en ga voor een houten ligbed met verstelbare leuning.

Welke houten tuinstoel wil jij hebben voor in de tuin?

Let hier op bij het kopen van een houten tuinstoel met armleuning

Wanneer je op pad gaat om zo’n mooie stoel te kopen, zijn er een aantal zaken waar je even goed naar moet kijken. Zo is niet alleen de verstelbaarheid van de leuningen een belangrijk punt, ook de kwaliteit en de afwerking.

Afwerking van de stoel

Het is belangrijk om bij de aanschaf goed te kijken naar de afwerking van de tuinstoel. Vaak wordt er aangegeven bij de stoelen hoe deze afgewerkt zijn. Kijk altijd goed of deze gebeitst zijn of gelakt. Dit verlengt de levensduur van de stoelen. Een setje onafgewerkte tuinstoelen op het oog? Maak dan de afweging om deze zelf goed te behandelen.

Stapelbare tuinstoelen

Met een wat kleinere tuin kan het zo nu en dan handig zijn om wat stoelen op te bergen. Als de stoelen niet inklapbaar zijn (komen we strakjes nog op), is het handig om te kijken of ze wel op elkaar gestapeld kunnen worden. Een stoel neemt in een berging  redelijk veel beslag in; het is fijn om ze op elkaar te kunnen stapelen.

Beschikbaar in set

Een aansluitend plaatje is het mooiste. Ook in jouw tuin en dus ook met houten tuinstoelen met armleuning. Bekijk in desbetreffende meubelzaak of er meerdere te koop zijn in een set. Vaak is dit niet alleen qua look & feel het leukste: vaak is het kopen van een set voordeliger dan wanneer je ze allemaal los zou kopen.

Verstelbaarheid leuningen

Als je gaat voor een houten tuinstoel met armleuning is er misschien straks de wens om deze af te stellen. Ook de rugleuning moet je hierbij niet vergeten. Jij zit immers anders dan je oma of opa die strakjes bij je op bezoek komt. Bekijk daarom de mogelijkheden voor het verstellen van de rug- of armleuning.

Inklapbare mogelijkheden

Het is helemaal handig als je de stoelen in de winter kunt opbergen. Dit is sowieso aan te raden met houten tuinmeubels, gezien deze slechter tegen het slechte weer kunnen dan materiaal als kunststof. Wanneer de tuinstoel ingeklapt kan worden kun je ze makkelijker opbergen. Niet inklapbaar? Dan is het zaak om te kijken naar stapelbare varianten.

Passend tafeltje

Als je dan toch bezig bent: kijk gelijk naar een mooi tafeltje in dezelfde kleur en het liefst van exact hetzelfde materiaal. Het is hierbij wel slim om goed de hoogte van de tafel te vergelijken met de hoogte van de stoelen. Tip: op de website van interieur inrichter Cr33mers is een handige berekening te vinden voor het bepalen van de juiste hoogte van een tafel.

Tijd om op zoek te gaan naar een mooie houten tuinstoel met armleuning!