wereldbol voor sterke drank

Wereldbol voor sterke drank weer helemaal hip!

We zien ze heel soms nog wel eens terug in oude films. Met name verhalen die zich afspelen in luxe kantoorruimtes: een wereldbol voor sterke drank. De laatste tijd zijn dit type drankenkasten weer helemaal hip. Er zijn een aantal meubelzaken die deze unieke wereldbollen verkopen in een antiek jasje. Lees hieronder meer over een wereldbol voor sterke drank.

Terug van weggeweest: wereldbol voor sterke drank

Heel lang geleden werd de wereldbol geïntroduceerd als meubel. Hoewel deze al vaker werd gebruikt als woondecoratie (de ronddraaiende varianten), was de wereldbol ook een prima manier om sterke drank in op te bergen.

Vaak voldoet zo’n gave wereldbol als drankenkast aan de volgende eigenschappen:

  • In een antiek jasje: vaak zijn de wereldbollen van hout gemaakt en mooi gelakt. Door het donkerbruine hout en de vintage kleuren van de globe, krijgt het een antiek gevoel.
  • Met en zonder wielen: de drankenkasten zijn beschikbaar met en zonder wielen, wat erg handig kan zijn als jij deze op een feestje erbij wilt rollen.
  • Horizontaal openklapbaar: de wereldbol is vaak in het midden voorzien van scharnieren. Door hem open te klappen kun je er sterke drank in doen.
  • Rekje onder de wereldbol: onder de wereldbol is vaak nog meer ruimte voor flessen drank.

De wereldbol als drankenkast vaak te vinden in kantoorruimte

Met name in kantoorruimtes of werkkamers worden deze drankenkasten geplaatst. Het is natuurlijk ook wel erg indrukwekkend als je een goed contact op een speciale manier een sterke drank kunt aanbieden.

Echter kan de wereldbol voor sterke drank ook prima in de hoek van de woonkamer gezet worden. Denk aan een plekje naast de bank midden in de kamer, bij de bar of vlakbij de openhaard!

Je vindt prachtige voorbeelden bij webshop VidaXL!