tafels met een blad van marmer

Tafels met een blad van marmer: stijlvol

Tafels zijn er in veel soorten en maten. Van prachtige robuuste eetkamertafels met een natuurhouten tafelblad tot zelfgemaakte pallet tafels. In deze blog zetten we prachtige tafels met een blad van marmer op een rij. We laten leuke sfeerfoto’s zien, vertellen hoe je ze leuk aan kunt kleden én in welke vormen deze tafels beschikbaar zijn. Tafels met een blad van marmer? Let’s go!

Tafels met een blad van marmer zijn stijlvol

Net als bij elk ander meubelstuk zijn er bij tafels varianten die erg stijlvol zijn. Een tafel met een blad van marmer springt hier met kop en schouders bovenuit. Vaak zijn de tafels voorzien van een metalen onderstel, wat het nog wat stijlvoller maakt.

De tafels zijn vaak zwaarder dan houten tafels: door het marmer wordt de tafel een stuk zwaarder dan andere tafels. Juist de nerven in het tafelblad, die vaak zwart of donkergrijs zijn, maken het blad af. Marmer is gemetamorfoseerde kalksteen die in veel soorten kan voorkomen.

Zo kleed je deze marmeren tafels mooi aan

Bij dit soort tafels, vooral met een witte kleur marmer, staan pastelkleuren erg mooi. Net als in de afbeelding hierboven is al goed te zien dat lichtroze een mooie combinatie veroorzaakt.

De tafels worden daarbij extra leuk als je er wat decoratietakken bij zet of een mooie bos bloemen, zoals in onderstaande afbeelding.

bijzettafeltje met marmeren blad

Deze tafels met blad van marmer zijn er

De tafels zijn er in veel soorten en maten. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van de meest gekozen tafels met marmeren blad.

  • Bijzettafeltjes
  • Salontafels
  • Krukjes als tafel
  • Kookeiland of keukenbar

Naar wat voor soort marmeren tafeltje ben jij eigenlijk op zoek?