Soms zijn ze er: meubels in een specifieke stijl die uit het niets opeens erg populair zijn. Zo ook de cognac bruine leren bank. En wat zijn ze gaaf! De bruine banken hebben een speciale cognac kleur en zijn in sommige gevallen licht geschuurd. Dit geeft een unieke sfeer en de bank ziet er licht ‘geleefd’ uit. De leren banken worden met name in industriële inrichtingen geplaatst. In deze blog hebben we er een paar op een rij gezet om jouw een goed beeld te geven van de mooiste die er op dit moment zijn. 

Cognac bruine leren bank: wat is hij mooi!

We zien ze steeds vaker voorbij komen bij diverse woonwinkels. Mooi leren banken in een bruine/cognac kleur. De banken zijn vaak licht opgeschuurd wat kan zorgen voor een gaaf effect in de woonkamer.

Met name bij een industrieel moderne ingerichte woonkamer zijn ze niet meer weg te denken. De banken worden dan ook veelal gecombineerd met industriële meubels. Hierbij kun je denken aan robuuste salontafels, mooie wandplanken en gave wandkasten. We zijn op zoek gegaan naar wat gave voorbeelden van deze banken.

Voorbeelden van deze leren banken

Zoals we hierboven al schreven zijn er een aantal woonwinkels die deze prachtige bankstellen aanbieden. We hebben een paar mooie soorten voor je uitgelicht.

3-zitsbank ‘Bean’ in bruine kleur

cognac bruine leren 3zitsbank

 

 

Bij Maxmeubels.nl is momenteel een super mooie bank te vinden die voldoet aan bovenstaande criteria. Het is een bank met een eiland, waardoor je er lekker languit op kunt liggen. In de webshop is het eiland zowel aan de linker- als rechterkant verkrijgbaar. Bekijk de bank bij Maxmeubels.nl.

Kave Home leren bank in cognac kleur

kave home cognac bruine leren bank

Dit is echt een prachtig voorbeeld. Op de bank is een prachtig patroon te vinden in het leer. De bank ziet er licht opgeschuurd uit, wat zorgt voor een ‘geleefd’ plaatje in jouw woonkamer. De Kave Home leren bank is te vinden bij Meubelpartner.nl.

SEVN Bank in cognac zonder poten

bruine bank zonder poten sevn

Liever een bruine leren bank zonder pootjes? Dan is deze prachtige bank misschien wel het soort waar je naar op zoek bent. Met robuuste armleuningen een prachtige grote 5-zitsbank. Geschikt voor de ruimere woonkamers. De banken zijn te koop bij Meubelpartner.nl.

Welke kleuren kun je combineren met cognac bruin?

De banken zijn heel mooi te combineren met pastel- of lichtere kleuren. Hierbij kun je denken aan de volgende kleurcombinaties:

  • Grijzige kleuren: combineer hiermee met vloeren en wanden. Ook een grijze wandkast zal niet verkeerd staan bij de banken.
  • Wit en andere lichte kleuren: mooi met een wit kleed of witte sierkussentjes die op de bank liggen.
  • Groene kleuren: denk aan mooie groene planten, mintgroene kussentjes of leuke groene tafelaccessoires (bekijk de afbeelding van de laatste voorbeeld banken nog eens!).

Hoe kleed je de bruine leren banken mooi aan?

De cognac bruine leren banken kun je mooi aankleden met kleedjes en sierkussentjes. Het is hierbij leuk om te kijken naar vachtjes en pastel-kleuren kussentjes. Bekijk hieronder een twee leuke sfeerfoto’s!

grijze kussens op de bruine banken

kleed op bruine cognac bank van leer