wat heb je nodig voor klussen

Wat heb je nodig voor klussen?

Wanneer je gaat klussen is het fijn om alles bij de hand te hebben. Niets is zo vervelend als het heen en weer moeten rijden naar de bouwmarkt, terwijl je net lekker aan de slag wilt gaan. We hebben bij Doehetzelfmeubels.nl besloten om een complete lijst te maken met alles wat je nodig hebt bij het klussen. Pak alles bij elkaar en zorg ervoor dat je straks niet misgrijpt!

Goed gereedschap

Natuurlijk mag goed gereedschap niet ontbreken bij elke klus. Van een schroevendraaier tot een scherpe zaag: bekijk wat je nodig hebt en zorg ervoor dat dit gereedschap klaarligt! Onze allerbelangrijkste tip is om een keer een complete gereedschapsset te kopen. Fiks bijvoorbeeld een koffer of kist die helemaal gevuld is met hetzelfde gereedschap.

Veiligheidsproducten 

Ook op het gebied van veiligheid dien je producten in huis te hebben. Denk aan een veiligheidsbril, werkhandschoenen en in sommige gevallen een stofmasker. Het is altijd belangrijk om te weten waar je mee werkt. Check veiligheidsvoorschriften en doe geen consessies.

Producten voor opruimen en schoonmaken

Het minst leuke taakje, maar toch is het slim om het alvast klaar te zetten. Hiermee wordt het in ieder geval minder moeilijk om de stap naar het schoonmaken te nemen ;). Zorg ervoor dat je alles hebt klaar staan! Van stofzuigers tot een bezem. Extra tip: zorg bij het klussen zelf al dat je zo min mogelijk rommel maakt. Dit kan bijvoorbeeld door het afplakken van zaken die niet vies mogen worden met plastic of zeil.

Bouwtekeningen of stappenplannen

Ook al denk je wellicht alle stappen te kennen, we raden je toch aan om een bouwtekening of stappenplan naast de werktafel te leggen. Mocht je vast lopen dan is het wel zo fijn om even te checken wat ookal weer de volgende stap was. Ook is het slim om tijdens de stappen toch even te checken waar je ook al weer bent.

Drinken, muziek en een snack!

Natuurlijk moet je niet vergeten om ook zo nu en dan wat te drinken. Je bent met klussen lekker actief bezig, dus je verliest snel wat vocht. Ook om te voorkomen dat je flauw wordt is een lekkere snack nooit verkeerd. Zorg natuurlijk ook voor wat ontspanning tijdens het klussen en pomp lekkere muziek uit de bouwradio!