verschillende meubelkeurmerken

Verschillende meubelkeurmerken op een rij

Op het gebied van keurmerken voor meubels zijn er twee grote meubelkeurmerken. De verschillende meubelkeurmerken zijn gericht op de complete interieur-branche, waar dus ook meubels onder vallen.

Niet iedere woonwinkel of meubelzaak komt in aanmerking voor een meubelkeurmerk. Om in aanmerking te komen moeten meubelbedrijven vaak voldoen aan een aantal specifieke zaken.

Overzicht van meubelkeurmerken

In onderstaand overzicht beschrijven we de 2 meubelkeurmerken die er momenteel zijn. Lees een korte omschrijving of bekijk de website van het keurmerk voor meer informatie.

MEUBELKEURMERK OMSCHRIJVING WEBSITE KEURMERK
CBW-erkend Het CBW-erkend keurmerk hanteert drie zekerheden: veilig aanbetalen, onpartijdige klachtenafhandeling en extra garantie. https://wonen.cbw-erkend.nl/
SHR-Keurmerk Het SHR-keurmerk is gericht op meubels en interieur. SHR is een geaccrediteerd meubeltester met een compleet laboratorium http://www.shr.nl/shr-keurmerk/meubelen

Bovenstaande keurmerken zijn van toepassing op allerlei soorten meubels. Er zijn nog meer meubelkeurmerken voor bijvoorbeeld specifieke materialen.

Keurmerken voor houten meubels

Milieubewust ondernemen wordt steeds belangrijker. Ook in de meubelbranche, waar vaak meubels van hout gemaakt worden. Hoewel bovenstaande keurmerken voor allerlei soorten meubels zijn, zijn er ook keurmerken voor materialen. Bekijk hieronder belangrijke keurmerken voor meubels van hout.

KEURMERK HOUTEN MEUBELS OMSCHRIJVING WEBSITE KEURMERK
FSC keurmerk Het FSC keurmerk maakt aantoonbaar dat er gewerkt is met duurzaam hout van de meubels. Het is een internationaal keurmerk. http://www.fsc.nl/nl-nl/fsc/waarom-fsc
PEFC keurmerk Het PEFC keurmerk is een internationaal keurmerk voor duurzaam hout verwerking. Het keurmerk is herkenbaar aan het logo als de meubels gemaakt zijn van duurzaam hout. https://pefcnederland.nl/

In de video hieronder wordt duidelijk hoe PEFC Nederland het keurmerk hanteert bij meubels. Bekijk de video en kom meer te weten over dit meubelkeurmerk voor houten meubels.