meubels van gerecycled plastic

Meubelmakers met meubels van gerecycled plastic

Steeds vaker zijn bedrijven milieubewust bezig. Een goed teken, want het wordt steeds belangrijker om met oog op duurzaamheid te ondernemen. Ook bij meubelbedrijven is deze trends steeds meer zichtbaar. Steeds vaker springen er meubelmakers naar voren die meubels van gerecycled plastic maken. Hoewel je er misschien nog geen beeld bij hebt: de meubels zijn prachtig evenals de verhalen van de meubelmakers.

Meubels van gerecycled plastic een trend

Niet alleen bedrijven vinden duurzaam ondernemen steeds belangrijker. Ook consumenten zijn vaker op zoek naar nieuwe spullen die vervaardigd zijn uit gerecyclede producten. Ook op het gebied van meubels zijn meubelkopers meer en meer geïnteresseerd in nieuwe meubels die gemaakt zijn van gerecycled plastic.

Wij hebben in deze blog een aantal meubelmakers op een rij gezet die meubels van deze materialen maken. Bekijk hieronder welke meubelmakers dit zijn.

Meubelmaker Vander Kooij Meubels

Dirk Vander Kooij gebruikt voornamelijk gebruikte materialen. Deze meubelmaker uit Zaandam heeft prachtige meubels gerealiseerd die grotendeels gemaakt zijn van gerecycled plastic. Op een mooie manier is dat ook terug te zien in de meubels: zo zijn er tafels met veel verschillende kleuren in diverse vormen.

The New Raw, meubelmaker uit Rotterdam

Een van de meubelmakers in Rotterdam die er tussenuit springt is The New Raw. Zoals de naam al doet vermoeden maakt deze meubelmaker gebruik van ‘ruwe’ materialen die gebruikt zijn en deze in een nieuw jasje steekt. Met veel media aandacht heeft The New Raw in korte tijd een grote naamsbekendheid opgebouwd. En dik verdiend: neem maar eens een kijkje bij de collectie van deze meubelmaker.

Trend: woonwinkels maken ook steeds vaker meubels van gerecycled plastic

Niet alleen meubelmakers wijzen steeds meer met de vinger naar gebruikt plastic voor het maken van meubels. Ook woonwinkels en grotere webshops bieden producten aan die hiervan gemaakt zijn.

Daarbij zien we ook dat zaken als IKEA plastic artikelen vervangen of zelfs saneren die niet gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Zo stopt IKEA binnenkort de verkoop plastic wegwerpproducten. Een mooie ontwikkeling in de meubelbranche.

Bekijk hieronder nog een gave video van Insider waar oud speelgoed omgetoverd wordt tot prachtige meubels.