tv meubel trends

TV meubel trends: alles wat je moet weten!

Als meubelblogger volgen we de trends op de voet. Een meubelstuk waar vaak verschillende trends voorbij komen is het TV meubel. Waar voorheen de glazende witte varianten helemaal populair waren, lijken nu de sideboards en de wat lagere wandkasten in een industriële uitvoering de leiding te nemen. In deze blog zetten we de laatste TV meubel trends op een rij. Doe een flinke dosis inspiratie op en koop strakjes een nieuw TV meubel volgens de laatste trends!

TV meubel trends van nu

Strak, strakker, strakst. Dat is eigenlijk de flow van de trend op het gebied van TV meubels van de afgelopen jaren. Een paar jaar geleden werd voor het eerst de industriële TV meubel geïntroduceerd in menig woonkamer. Het liefst van geweerd hout, met stalen buizen. Niet lang daarna werd het nog strakker: glazende witte TV meubels met weinig poespas. Iets wat nu niet meer zo goed aansluit op de meubeltrends 2019.

Momenteel is er sprake van een nog veel strakkere TV meubel trend. Het neigt een beetje naar een Scandinavische stijl. Laten we wat kenmerken op een rijtje zetten van deze nieuwe trend TV meubel:

  • TV meubels zijn helemaal recht (geen hogere zijkasten)
  • Uitgevoerd in wat donkere kleuren
  • Praktisch voor technische snufjes
  • Opvallende trend: ‘Op maat gemaakte TV meubels’
  • Goede manieren om kabels weg te werken
  • Ergonomische TV meubel steeds normaler

TV meubels houden rekening met smart home trends

Ja, ook bij dit type meubels wordt er al steeds meer rekening gehouden met diverse slimme apparatuur. Er wordt niet voor niets steeds vaker gedacht aan een goed kabelmanagement bij meubels. Steeds meer huishoudens zullen volgend jaar smart speakers, slimme televisies of andere slimme smart home artikelen aanschaffen. En ja, die komen natuurlijk in de buurt van de TV te staan!

Inspiratie voor de laatste TV meubel trends

In de sfeerfoto hieronder zie je goed dat er al rekening gehouden wordt met smart home apparatuur. Daarbij is het een strak TV meubel met opvallende onderkant.

tv meubel trends wit en strak

Niet alleen met ‘vakken’ gaan de TV meubels ingericht worden op smart home artikelen. Ook boven op kan er sprake zijn van speciale plaatsen. Gaaf:

tv meubel gaat rekening houden met apparatuur

We zullen op deze TV meubel trends pagina foto’s blijven updaten! Kom jij een foto tegen die past bij de laatste trends op het gebied van TV meubels? Stuur het door naar de redactie en wie weet plaatsen we jouw prachtige foto in dit overzicht! 🙂