babykamer inrichting

Een babykamer inrichting: waar moet je op letten?

Is er een baby op komst? Dan moet er natuurlijk een leuke babykamer ingericht worden. Het inrichten van een babykamer is als ouders erg leuk en gezellig om te doen. De voorpret is begonnen wanneer je de eerste meubeltjes koopt. Weet jij al precies wat je wilt op de babykamer? Of zit je nog met je handen in het hoofd? Wij geven hier een aantal handige tips voor het inrichten van de babykamer.

Babykamer inrichting

Voor het inrichten van de babykamer zijn er natuurlijk genoeg babyspullen te vinden. Maar wat mag er nou echt niet ontbreken in de babykamer? Voordat je begint met shoppen is het verstandig om te weten wat je allemaal wilt kopen, oftewel wat de basis is van de babykamer, zo kan je de belangrijkste spullen niet vergeten. Een lijstje met spullen die in onze ogen niet mogen ontbreken aan de babykamer:

  • Wiegje (of ledikantje) met matras en hoeslaken
  • Stoel waarop je kan zitten tijdens het geven van borstvoeding
  • Opbergboxen
  • Nachtlampje
  • Gordijnen
  • Thermometer om de kamertemperatuur in de gaten te houden
  • Commode en aankleedkussen
  • Kledingkast

Bovenstaande spullen zijn niet allemaal noodzakelijk, ze verhogen wel het gemak. Wanneer je een kleine babykamer heb kan je er een aantal weglaten om ruimte te besparen. Op Prenatal.nl vind je een zeer uitgebreid aan babyartikelen en via Bespaardeals ontvang je ook nog eens korting op je bestelling!

Verven of behangen?

Wanneer je gaat verven of behangen is het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te doen. Gebruik daarbij veilige producten en ventileer de ruimte goed. Als je zwanger bent zijn de stoffen van behanglijm en verf schadelijk, ook voor de baby. Laat daarom altijd je man het behangen of verven doen.

Blauw of roze?

Op het moment dat je het geslacht van je baby weet kan je de kleuren van de kamer daarop aanpassen. Voor meisjes wordt er vaak gekozen voor roze en voor jongens blauw, echter kan je ook prima andere (felle) kleuren gebruiken. Denk aan geel, groen en oranje. Dit zijn kleuren die voor zowel een jongen als meisje leuk zijn. Wel is het belangrijk om niet te felle kleuren te gebruiken, dit kan je baby onrustig maken. Het beste kan je daarom kiezen voor zacht. Ook zijn muurstickers of naamletters erg leuk voor op de babykamer!