oude meubels weer tot leven brengen

Oude meubels weer tot leven brengen

Oude meubels weer tot leven brengen met deze handige tips

Geef je oude meubels een nieuwe look, door deze zelf op te knappen! Er zijn verschillende manieren waarop je oude meubels weer als nieuw kunt laten lijken. In dit artikel geven we je enkele handige tips, die hieraan bij kunnen dragen. Wist je bijvoorbeeld dat je een oude keuken heel eenvoudig kunt renoveren, door gebruik te maken van keukenfrontjes? Deze keukenfrontjes kunnen op de bestaande kastjes in de keuken worden gemonteerd, om deze kastjes als nieuw te doen laten lijken. Keukenfrontjes worden online aangeboden, zodat je hier niet voor naar een winkel hoeft!

Schuur een oude stoel en voorzie deze van nieuwe lak

Een oude stoel of eettafel kun je weer als nieuw laten lijken, door deze eerst op te schuren en vervolgens van een laagje lak te voorzien. De lak is eenvoudig op het hout aan te brengen en hecht vaak snel, mits de stoel goed geschuurd is. Let bij het schuren op de aanwezigheid van houtworm. Mocht er houtworm in het hout zitten, wat je merkt aan kleine gaatjes in het hout, dan dien je de stoel eerst te behandelen. Zo voorkom je dat de houtworm overloopt op andere meubels en hier schade aanricht.

Het juiste gereedschap voor het renoveren van meubels

Om de meubels zelf te kunnen herstellen bij schade, heb je het juiste gereedschap nodig. Een multitool komt bijvoorbeeld goed van pas om de kleine hoekjes van meubels te kunnen schuren. De grote vlakken schuur je eenvoudig met een normale schuurmachine! Het is raadzaam om het gereedschap te bewaren in een gereedschapswagen. Zo raak je het gereedschap niet kwijt, voorkom je dat het in de weg ligt en zullen je kinderen hier niet meer spelen. Klik hier om te zien welke soorten gereedschapswagens tegenwoordig worden aangeboden.