moderne koekoeksklokken

Moderne koekoeksklokken kopen: trend!

Vaak zijn er soorten woonaccessoires die gelijk als ‘ouderwets’ bestempeld worden. Deze stempel willen we graag in de hoek werpen: zo zijn er steeds vaker design woonartikelen in een retro-jasje die prima thuishoren in een moderne woonkamer. Denk aan de platenspeler die steeds vaker terug te vinden is in de woonkamer. En wat dacht je van de koekoeksklok? Wist je dat je er speciale webshops zijn waar je moderne koekoeksklokken kopen kunt? Wij gingen op onderzoek uit!

Moderne koekoeksklokken: sensoren en volumeregeling

moderne koekoeksklokken in diverse kleuren
Moderne koekoeksklokken zijn vaak beschikbaar in diverse kleuren.

De authentieke koekoeksklokken die vaak bij opa en oma aan de muur hing kennen we allemaal wel. Om het uur kwam er een kleine koekoek naar buiten om even te laten weten dat er weer een uur voorbij getikt was.

Deze klokken zijn tegenwoordig te vinden in een nieuwer jasje. Ze zien er niet alleen anders uit, ook de techniek erachter is anno 2018! Bekijk hieronder enkele kenmerken van de moderne koekoeksklokken:

  • Volume regelbaar: in tegenstelling tot de authentieke koekoeksklokken, zijn de moderne varianten beschikbaar met een volumeregeling. Hiermee kun je de zang van de koekoek harder en zachter zetten. Handig voor bij een verjaardag of wanneer er iemand een dutje wilt doen op de bank in de woonkamer.
  • Koekoek met sensor: wil je ’s nachts niet wakker worden van het gezang van de koekoek? Geen probleem: veel moderne koekoeksklokken zijn uitgerust met een speciale lichtsensor. Hierdoor zal de koekoek wanneer het donker zich niet meer laten horen.

Naast de nieuwigheden hierboven, zijn de moderne varianten vaak beschikbaar in opvallendere kleuren. Dus geen antiek hout en ouderwetsen opdrukken, maar in mooie kleuren die je prima kunt combineren met een moderne woonkamer!

Merken van moderne koekoeksklokken

Je zult het misschien niet verwachten, maar er zijn meerdere merken op het gebied van moderne koekoeksklokken. Naar onze mening zijn Italiaanse merken koekoeksklokken het mooiste qua design. We hebben enkele merken die we hebben gespot hieronder op een rij gezet.

  1. Progretti koekoeksklokken
  2. Lemnos koekoeksklokken
  3. Pirodini koekoeksklokken

In veel gevallen zijn merken bereid om een moderne koekoeksklok aan te passen naar jouw wensen. Denk aan speciaal kleurgebruik of een bepaalde afwerking. Hou er wel rekening mee dat de verzending van de koekoeksklokken wat langer kan duren. Dit komt met name door het feit dat de klokken met de hand gemaakt worden, speciaal voor jou!

koekoeksklokonline moderne koekoeksklokken kopen
Bij Koekoeksklokonline.nl kun je moderne koekoeksklokken kopen.

Zelf moderne koekoeksklokken kopen?

Ben je benieuwd wat er allemaal is op het gebied van deze koekoeksklokken in een nieuw jasje? Neem dan zeker eens een kijkje op Koekoeksklokonline.nl, hier vind je tientallen moderne koekoeksklokken van onder andere de merken die we eerder vermelden.

De webshop is opgezet door een jongen die vroeger helemaal weg was van de koekoeksklok aan de muur van zijn opa en oma. Toen deze klok kapot ging, was er geen goed alternatief online te vinden. Daardoor besloot deze kleinzoon om middels de webshop ‘de koekoeksklok altijd te laten bestaan’. Leuk!

Leuk: video van zo’n koekoeksklok in een modern jasje

Ben je benieuwd hoe de modellen eruit zien? Neem dan ook eens een kijkje op YouTube, hier vind je video’s van enkele modellen. Check hieronder bijvoorbeeld de Cucuù Naturel, van Pirodini.