takkenlamp aan het plafond

Takkenlamp aan het plafond boven de tafel

Steeds vaker worden de mouwen opgehesen een gaat men zelf aan de slag met het maken van prachtige meubels of woondecoratie. Tafels van pallets, leuke krukjes en lampen. Ja, lampen! En dan hebben we het over een gave takkenlamp aan het plafond boven de tafel. Je hoeft ze daarentegen niet zelf te maken: ze zijn ook gewoon te koop bij diverse woonwinkels.

Wat is een takkenlamp eigenlijk? Dit type lamp kenmerkt zich door een natuurlijke tak waaraan lampen hangen. Mooie lichtbronnen aan draden die aan de tak bevestigd zijn.

Met name in een natuurlijke inrichting, bijvoorbeeld een urban jungle woonstijl, staan deze plafondlampen prachtig. Combineer het leuk met andere natuurlijk houten materialen. Denk aan de combinatie van een takkenlamp aan het plafond boven een eettafel met een houten tafelblad.

Zelf een takkenlamp aan het plafond maken

Het is best eenvoudig om zelf zo’n takkenlamp te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn lampen met losse draden, een mooie tak (het liefst eentje met een verhaal!) en een voedingsbron.

Deze artikelen zijn te koop bij menig bouwmarkt, dus je kunt gelijk aan de slag gaan. Ben je echter niet zo’n klusser? Geen zorgen, er zijn ook diverse woonwinkels die dit type lampen aanbieden!

Winkels die takkenlampen aanbieden

Het is leuk om er lekker op uit te gaan: op zoek naar mooie takkenlampen om aan je plafond te hangen. Diverse woonwinkels bieden zo nu en dan deze lampen aan. Er zelfs een speciale website met lampen van takken: Lampentakken.nl!

Weet jij nog meer shops? Laat het ons weten, dan voegen we deze toe aan het bericht.