oude meubels opnieuw stofferen

Oude meubels opnieuw laten stofferen

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je in een woonkamer een pareltje van een stoel tegenkomt. Vaak met de allermooiste verhalen als ‘hier zat mijn opa vroeger altijd in’ of ‘dat was de eerste stoel die mijn ouders kochten voor hun huis’. Zo’n stoel, hoe ouderwets deze ook is, doe je vaak niet weg. Sterker nog: door het speciale gevoel kun je veel waarde gaan hechten aan dit soort meubels. Het is dan ook ondenkbaar om een stoel of bank weg te doen wanneer deze beschadigd of gehavend is. Een oplossing? Oude meubels opnieuw laten stofferen!

Meubels opnieuw laten stofferen: ga niet zelf aan de slag

Onlangs waren we op zoek naar de mogelijkheden om een meubel in een nieuw jasje te steken. Veel websites hebben hapklare doe het zelf stappenplannen, maar gezien de staat van de stoel laten we dit liever over aan een expert. We raden je dan ook aan om altijd op zoek te gaan naar een meubel renovatie partij, die kennis en ervaring heeft met het opnieuw stofferen van meubels.

Vaak schat desbetreffende meubelpartij in in hoeverre de stoel te restaureren is en wordt er flink meegedacht over het soort stof. We willen natuurlijk wel dat de meubels in een soort gelijk jasje gestoken worden.

Uitgelicht: M&T Naaidiensten

Vorige week hadden we contact met een meubelbedrijf die zich richt op het renoveren en opknappen van oudere meubels: M&T Naaidiensten. Het kleine familiebedrijfje uit Druten is al jarenlang expert op het gebied van het opnieuw bekleden van stoelen en banken en maakt hiervoor gebruik van verschillende naaimachines en technieken. Neem vooral eens een kijkje op hun website: https://www.mentmeubels.nl/.

Hoe maak je de juiste keuzes bij het stofferen van oude meubels?

Het laatste wat we willen is het de stoel onherkenbaar opknappen. Nee, het is belangrijk om op zoek te gaan naar mogelijkheden om de stoel in zijn waarde te laten. Het is daarom raadzaam om rekening te houden met het volgende:

  • Ga op zoek naar soortgelijke kleuren stof
  • Op het gebied van patronen op het stof kun je het wat loslaten
  • Kies voor een expert en ga vooral niet zelf aan de slag
  • Vraag ook naar mogelijkheden voor het opknappen van bijvoorbeeld de zitting

We wensen je veel succes als je de eerste stappen zet bij oude meubels opnieuw stofferen!