online meubels shoppen

Online meubels shoppen: hier moet je op letten!

Hoewel een bezoekje aan de lokale woonboulevard natuurlijk het leukste blijft, kan het soms ook geen kwaad om online op zoek te gaan naar mooie meubels. Online meubels shoppen is dan ook steeds makkelijker: diverse meubelzoemachines springen als paddestoelen uit de grond én online woonwinkels bieden steeds meer mogelijkheden om meubels ‘beter’ te bekijken. Ik gok dan ook dat toepassingen als Augmented Reality en VR snel om de hoek zullen kijken. Sterker nog: bekende meubelgiganten als IKEA passen dit al toe in hun app. In deze blog zet ik wat belangrijke punten op een rij waar je echter even goed op moet letten bij online meubels shoppen.

#01 Check altijd goed afmetingen van meubels

Voor je zomaar een meubel aanschaft, is het natuurlijk aan te raden om eerst even alles netjes op te meten. Hoe groot kan een bank zijn of hoe hoog kan de nieuwe kast maximaal zijn? Let dan vervolgens goed op de afmetingen bij de productomschrijving in de webshop. Vaak kan zelfs nog een keer dubbelchecken geen kwaad, gezien steeds meer meubels in verschillende afmetingen beschikbaar zijn.

#02 Kleuren kunnen op het scherm enorm verschillen

Een kleur op je beeldscherm kan enorm verschillen van de realiteit. Als jij mooie bordeaux rode banken op je scherm ziet staan, kunnen deze in de werkelijkheid vuurrood zijn. Bedenk dat je beeldscherm minder fel kan staan, er sprake is van een blauw-filter en dat het afhankelijk is van jouw beeldscherm kwaliteit in hoeverre dit verschilt. Met opvallende kleuren zou ik aanraden om toch echt even een kijkje te nemen in de shop zelf (als dit mogelijk is) of om een kleurstaal gratis aan te vragen.

#03 Bestel alleen bij veilige webshops

Natuurlijk is het noodzaak om alleen je meubels online te shoppen bij veilige webshops. Er zijn een paar richtlijnen om hier goed naar te kijken:

  • Kijk of de website url een groen slotje heeft
  • Is de website transparant in hun contactgegevens?
  • Check de reviews en beoordelingen van eerdere kopers: hoe tevreden zijn zij?
  • Ga ook een kijkje nemen bij de social media pagina’s van het bedrijf

Mocht je nog twijfelen, dan kan het ook nooit kwaad om eerst even te mailen met het bedrijf. Zo krijg je ook gelijk een goed beeld van de reactiesnelheid van desbetreffende meubelzaak.

#04 Deel nooit zomaar al je gegevens

Tenslotte raad ik je aan om nooit zomaar al je gegevens online te delen. Eigenlijk is dit niet alleen bij online meubels shoppen, maar bij alles wat je online uitspookt. Laatst hadden we nog een leuk gesprek met VPNpower.nl over dit onderwerp. Een goede VPN verbinding kan al zorgen voor een versleutelde beveiliging, waardoor je gegevens bijvoorbeeld bij online meubels shoppen nooit onderschept kan worden. Het is daarbij wel altijd belangrijk te letten op de beste VPN software keuze voor jouw specifieke toestel of besturingssysteem.

Daarbij wil ik nog even teruggrijpen op het groene slotje van een website. Als deze er niet is, raad ik je sowieso niet aan om online te shoppen bij deze websites. Zij maken namelijk geen gebruik van een beveiligde / versleutelde omgeving, waardoor jouw gegevens op straat kunnen komen te liggen.