must-haves-voor-meubelmakers

Must-haves voor meubelmakers

Als je een meubelmakerij gaat beginnen, zijn er aantal zaken die je op orde moet hebben. Zo dien je niet alleen een grote ruimte te hebben om lekker aan de slag te kunnen, maar zijn er ook zaagmachines en afzuigmechanismes nodig. Bij Meubelbedrijven.nl zetten we op een rij wat de ware must-haves zijn voor meubelmakers!

Gereedschap

Natuurlijk kan in een meubelmakerij goed gereedschap niet ontbreken. Van de standaard schroevendraaiers tot complete zagen en schuurgereedschap. Het is bijzonder belangrijk om alles in huis te hebben om niet mis te grijpen.

Grote ruimte

Een grote ruimte is onmisbaar voor een meubelmaker. Een grote ruimte waarin je lekker kunt bewegen en van alles neer kunt stellen. Hoewel een kast meestal niet groter is dan twee meter, is een ruimte van tientallen meters zeker gewenst.

Machines

Zaagmachines en schuurmachines zijn geen overbodige luxe. Helemaal bij meubelmakers die meerdere projecten tegelijk hebben kunnen grotere machines zorgen voor veel tijdwinst. Naast de tijdwinst werkt een machine altijd op de centimeter nauwkeurig: slim, goed en efficiënt!

Afzuiging en stofwering 

Bij het zagen van hout ontstaat er onwijs veel stof. Om te zorgen voor een gezonde werkplek is de juiste afzuiging noodzaak. Bij de eerder benoemde machines is vaak een afzuigmechanisme ingebouwd, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan ook nooit kwaad om eens te kijken naar speciale stofzuigers, bijvoorbeeld van het opzuigen van resten op de vloer.

Muziekinstallatie

Eerlijk is eerlijk, ook tijdens het maken van de meest prachtige meubels kan muziek niet ontbreken. Het zorgt niet alleen voor amusement, maar vaak ook voor concentratie en een betere werksfeer!

Bovenstaande lijst vullen we constant aan op basis van input van meubelmakers. Heb jij een goede en leuke toevoeging? Laat het weten in de comments!