speakers voor in de woonkamer

Mooie speakers voor in de woonkamer: waar moet je op letten?

Bij Meubelblog.nl vinden we de inrichting van de woonkamer misschien wel een van de allerbelangrijkste zaken van een huis. Een specifieke woonstijl met allerlei leuke meubels die op elkaar aansluiten. Echter wil je natuurlijk ook optimaal genieten van het kijken van series en films of het luisteren van muziek. Speakers zijn daarbij onmisbaar. Echter wil je natuurlijk niet dat luidsprekers je inrichting naar beneden halen. In deze blog zetten we op een rij waar je op moet letten bij  mooie speakers voor in de woonkamer kopen!

We krijgen vaker vragen over het verwerken technische producten in de woonkamer. Eerder schreven we ook een artikel over waar je een smart speaker neer kunt zetten in de woonkamer. Ditmaal geven we advies voor speakers voor in huis en zetten we vier handige tips op een rij om de beste keuze te maken!

#01 Koop speakers in een complete set

Onze allereerste tip is om speakers in een set te kopen! Met een speakerset ben je verzekerd van het feit dat de speakers op elkaar aansluiten qua stijl. Voorkom dat je een bruine, zwarte en witte speaker in de kamer hebt staan. Daarbij geniet je ook vaak van de volgende voordelen:

  • Home cinema creëeren
  • Voordeliger dan apart kopen

#02 Ga voor strakke speakers

Tja, dit is natuurlijk een hele belangrijke: ga voor de meest strakke speakers! Wat we hiermee bedoelen? Dat je in onze ogen het best speakers kunt kopen die zo min mogelijk poespas hebben. Denk aan grote merklogo’s, onnodig veel knoppen en een groot schijnend display. Probeer gewoon de strakke varianten er tussen uit te pikken. Merken die meestal strakke varianten aanbieden zijn:

  • Sonos
  • Harman Kardon
  • Denon Heos

#03 Draadloze speakers zijn perfect

Wat een groot nadeel kan zijn voor speakers voor de woonkamer zijn draden en kabels die overal en nergens liggen. Voorkom die zwarte spaghetti op de woonkamervloer en fiks draadloze speakers. Er zijn vaak op meerdere manieren draadloze verbinden te maken met behulp van:

  • Bluetooth speakers
  • Accu speakers
  • WiFi speakers

Er is daarbij wel een verschil tussen draadloze speakers zoals hierboven, en speakers die draadloos verbonden kunnen worden met andere speakers. Deze speakers zijn vaak alsnog voorzien van een stroomkabeltje.

#04 Soundbar of soundplate vallen minder op

We hebben ook een handige tip als je niet van plan bent om meerdere speakers te kopen, maar eigenlijk met een model klaar wilt zijn. Een soundbar of soundplate zijn dan twee typen speakers die hier heel geschikt voor zijn. Vaak hebben zij meerdere ingebouwde speakers en zorgen ze voor een heel goed geluid in de complete woonkamer!