meubelfabrieken in nederland

Meubelfabrieken in Nederland

Meubelwinkels en woonboulevards kennen we volop, maar waar worden die meubels eigenlijk gemaakt? Op deze pagina geven we meer duidelijkheid over de meubelfabrieken die in Nederland gevestigd zijn. Bekijk ze op de kaart of bekijk specifieke informatie in de tabel eronder.

In Nederland zijn er 20 verschillende meubelfabrieken. Deze fabrieken richten zich vaak op een specifieke tak van meubels. Zo zijn er meubelfabrieken die enkel kasten fabriceren, maar ook fabrieken die salontafeltjes maken. Op deze pagina vind je een overzicht van alle meubelfabrieken in Nederland en waar zij zich in Nederland bevinden.

Kaart met alle meubelfabrieken in Nederland


Op de logo’s in de kaart kun je klikken om meer te weten te komen over de fabriek of om direct een route uit te stippelen om er naar toe te kunnen rijden.

Gegevens per meubelfabriek op een rij

xxx

Voordelen van bij meubels direct van de meubelfabriek

Bij veel meubelfabrieken, met name de kleinere, is er ook een mogelijkheid voor particulieren om meubels op maat te laten maken. Vaak gaat het dan niet om meubelfabrieken die werken met grote partijen, maar kleinere fabrieken die gericht zijn op maatwerk. Wanneer je een meubel op maat wenst, is het slim om aan te kloppen bij zo’n meubelfabriek. Je geniet namelijk van de volgende voordelen:

  1. Je kunt het meubel helemaal laten maken zoals jij het wilt hebben
  2. Een uniek meubelstuk wat niemand anders heeft
  3. Vaak van goede kwaliteit en materialen naar keuze
  4. Er zit een verhaal achter jouw meubelstuk
  5. Direct contact bij vragen of aanpassingen van meubels

Uiteraard zal de vraagprijs van een meubel op maat in veel gevallen hoger liggen dan wanneer je deze aanschaft bij een woonwinkel. Dit heeft met name te maken met machinaal meubels maken en grote partijen, waardoor er sprake is van schaalvoordelen bij woonwinkels.

In onze ogen weegt de prijs echter niet op wat je ervoor terugkrijgt. Bij meubelfabrieken bepaal je van a tot z hoe jij het meubel wilt hebben. Let er wel op dat je van te voren een maximale prijs afgeeft. Dit is voor de meubelmaker ook een goede indicatie van welke materialen hij gebruik kan gaan maken.