huis zomer klaar

Maak je huis zomer klaar met een paar handige tips!

Vandaag (21 juni) is het eindelijk officieel zomer! Tijd om eens even lekker te restylen en een lekker zomers sfeertje in huis te creëren. Ook ik ben in mijn huis even lekker aan de slag gegaan en heb daarom ook vijf leuke tips voor jou!

#1 Geef de muren een ander kleurtje

Een nieuw kleurtje op de muur geeft een kamer direct een andere look. Kies hier voor een zomerse look en voor een lichte kleur. Tegenwoordig zien we dat behang ook steeds populairder begint te worden. Vooral de printjes geven een kamer direct een hele andere look!

#2 Hang een hangmat op in je woonkamer

Wat ook direct voor een zomers sfeertje zorgt is het ophangen van een hangmat, daarnaast is het ook gewoon super relax om lekker te hangen in de woonkamer. De ideale plek voor het ophangen van een hangmat is voor mij lekker bij het raam, hier krijg je frisse lucht en komt er nog een beetje zon binnen.

hangmat in huis

Het ophangen van een hangmat is vrij simpel, je kunt dit doen tussen twee wanden of met een steun. In mijn huis heb ik gekozen voor het ophangen van de hangmat tussen twee muren, simpelweg omdat ik dit er mooier uit vind zien en het praktischer is. Wel dien je de juiste accessoires aan te schaffen, want je wilt natuurlijk niet dat de hangmat los raakt. Het accessoires om de hangmat op te hangen heb ik gekocht op de website van HangmatGigant, deze accessoires is geschikt voor de bevestiging van hangmatten.

#3 Geef je bank een nieuwe look

In veel huishoudens staat een bank centraal in de woonkamer. Ook een bank kun je makkelijk en snel een nieuw kleurtje geven, hiermee kun je ook heel eenvoudig een lichte kleur in huis toevoegen. Dit doe je door een meubelhoes te kopen of gewoon simpel een plaid of grand foulard over de bank te leggen.

#4 Nieuw bedlinnen

Ook in de slaapkamer kun je eenvoudig opfleuren, zo sta je wat frisser op en start je de dag beter. Om dit te creëren kies je eenvoudig voor lichte bedlinnen. Heb je normaal donkere bedlinnen, dan kan wit bedlinnen een wereld van verschil maken.

#5 Meer groen in huis

Urban Jungle is ook een trend die steeds vaker terug te vinden is in huishoudens. Voeg daarom in je huis bloemen en planten toe, dit zorgt namelijk voor een vrijer gevoel. Zelf geeft mij dit ook een buitengevoel en het is ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit.

zomers behang
Creëer een zomerse sfeertje in huis met behang en meer groen