5 tips voor duurzaamwonen

5x tips voor duurzaam wonen

Duurzaam is een woord wat de laatste tijd veel word gebruikt. Er is een belangrijke verandering gaande in Nederland en daarbij worden de mensen zich steeds meer bewust van het milieu. We hebben maar één aarde en daarom is het belangrijk dat we haar goed behandelen.

Wij hebben 5 handige tips over duurzaam wonen voor je op een rijtje gezet:

Er zijn veel dingen die je kunt doen om te zorgen voor een beter milieu, denk bijvoorbeeld aan: afval scheiden, vaker de fiets pakken, groente en fruit uit NL kopen, apparaten uit zetten, spaar of led verlichting gebruiken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ben jij ook bezig met duurzaamheid? Heb je dan wel eens nagedacht over duurzaam wonen? Ook daar valt een hoop winst te behalen! Bekijk hieronder de 5 handige tips die jou kunnen helpen met duurzaam wonen:

1. Repareren meubels

stoel recyclenIs je bank doorgezakt? Heb je krassen in je tafel? Is je armleuning stuk? Allemaal voorbeelden van zaken die gemakkelijk gerepareerd kunnen worden. Het is dus niet nodig om meteen naar de winkel te gaan om een nieuw meubel te kopen. Op het gebied van meubels repareren is een hele hoop mogelijk dus in plaats van het oude meubel dumpen raden we aan om hem een nieuw leven in te blazen met meubelreparatie.

2. Reinigen meubels

Meubel reiniging is een belangrijke zaak om je meubels zo lang mogelijk in goede conditie te houden. Reinig en onderhoud je je meubel goed? Dan is de kans groot dat je meubels tot jaren langer mee gaan. Veel mensen reinigen de meubels alleen oppervlakkig. Om echt verschil te maken is het ook belangrijk om je meubel grondig te reinigen. Dit kan bijvoorbeeld met een dieptereiniging of een vapor reiniging.

Is je meubel helemaal gereinigd? Dan raden we altijd aan om hem meteen te impregneren. Dit zorgt ervoor dat vlekken en vuil minder snel in het meubel trekken waardoor je meer tijd hebt om het weg te halen.

3. Verlichting

Gloeilampen vreten veel energie en zijn duur in verbruik. Dit zijn 2 redenen waarom het goed is om alleen gebruik te maken van spaar en LED lampen. Deze verbruiken veel minder energie en dat is weer goed voor het milieu. Tegenwoordig is er ook mooie sfeer verlichting te koop gemaakt van LED lampen dus je zit al lang niet meer vast aan het harde witte licht!

4. Aanschaffen meubels

Ook bij het aan schaffen van nieuwe meubels kun je denken aan duurzaamheid. Ga je voor een goedkoop meubel met mindere kwaliteit? Dan is de kans groot dat je met 3 tot 5 jaar weer een nieuw meubel moet kopen. Dat is niet alleen heel zonde van je geld maar ook het milieu heeft zwaar te lijden onder deze weggooi economie.

Bij het kopen van een nieuw meubel is het dus belangrijk om te letten op goede kwaliteit. Is dat te duur? Dan raden we aan om het oude meubel te laten repareren en dan nog even door te sparen. Een meubel van goede kwaliteit gaat veel langer mee en bespaard je op de lange termijn een hoop geld.

5. Bedrijvencheck

Voordat je stappen onderneemt om een nieuw meubel te kopen, te repareren of te reinigen is het altijd goed om eerst wat onderzoek naar het bedrijf te doen. Er zijn bedrijven die werken heel duurzaam en denken aan het milieu, die moet je hebben natuurlijk! Helaas zijn er ook bedrijven waarbij het milieu een minder belangrijke factor is en waar het meer om geld gaat. Wanneer je duurzamer wilt gaan wonen is het ook een goed idee om hier eens op te letten.

Stel gewoon eens wat vragen. Wat gebeurd er bijvoorbeeld met hun afval? Doen ze aan recyclen? Hebben ze stappen ondernomen om minder CO2 uit te stoten? Koop je bij een duurzaam bedrijf of neem je een dienst af bij een duurzaam bedrijf? Dan is dat natuurlijk ook weer goed voor het milieu.

Duurzame tips

duurzaam wonenDit zijn nog maar 5 tips maar natuurlijk zijn er veel meer dingen waar je op kunt letten. Heb je zelf nog tips? Wij horen ze graag! Laat hieronder gewoon even een berichtje achter. Succes met het duurzaam wonen!