waar op moet letten bij meubels kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van meubels?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe meubels, zul je al snel met honderden vraagtekens eindigen. Passen meubels wel bij elkaar? Hoe zit het eigenlijk met de afmetingen, past die bank wel in mijn woonkamer? Om het allemaal wat duidelijker te maken, hebben wij een handige lijst gemaakt met alles waar je goed op moet letten bij het kopen van meubels. Van afmetingen en stijlen tot prijzen en mogelijke korting. Let’s go!

1. Kies voor een stijl en vind meubels die daarbij aansluiten

Er zijn tal van stijlen op te noemen bij meubels. Zo zijn er landelijke meubels en industriële meubels. Om te voorkomen dat jouw woning straks helemaal volstaat met meubels in verschillende stijlen (wat een no-go is), is het slim om van te voren een stijl te kiezen. Pinterest is hier een goede bron van informatie voor!

Als je een favoriete woonstijl hebt gevonden, kun je tegenwoordig bij veel webshops prima zoeken op specifieke stijlen. Dit werkt erg handig: je vult bijvoorbeeld industrieel in als favoriet, waarna je direct het complete assortiment te zien krijgt!

2. Hou de afmetingen van de kamer bij de hand!

Het is aan te raden om van te voren de afmetingen van desbetreffende kamer goed op te meten. Denk hierbij ook aan vensterbank hoogtes en of een eventuele deur naar binnen of naar buiten openslaat. Als jij alle afmetingen bij de hand hebt, kun je veel beter inschatten of die ene bank wel goed past in jouw nieuwe inrichting, of dat je wellicht op zoek moet gaan naar een kleinere maat.

Niet alleen zorgt het voor de juiste keuze van specifieke meubels: je kunt ook bij meerdere meubels goed kijken hoeveel ruimte je bijvoorbeeld nog over hebt voor een extra meubel of om nog normaal door je woonkamer te kunnen lopen.

3. Hou rekening met licht, kleuren en printjes

Hoewel we bij onze eerste tip aangaven om een specifieke stijl te kiezen, gaan we nu nog een stapje verder. Ook bij diverse stijlen zijn verschillende kleuren te vinden: zo zijn er industriële kasten met een combinatie van licht hout, terwijl er ook antieke houten industriële kasten zijn. Wanneer jij een donkere kamer hebt, met weinig ramen, zijn lichtere meubels aan te raden. Het is slim om een rondje in de kamer te lopen en te kijken waar eventuele donkere gebieden te vinden zijn: ga voor deze plekken met name op zoek naar meubels in wat lichtere kleuren.

4. Kijk altijd naar aanbiedingen of korting

Deze tip is misschien wel een van de belangrijkste die we je mee kunnen geven. We zien vaak prachtige banken die voor nog minder dan de helft van de prijs worden aangeboden, omdat het ‘oude collectie’ is. Noot: dit hoeft niet direct te betekenen dat de banken niet meer een trend zijn, ze worden gewoon vervangen door nog nieuwere modellen. Zonde om hier geen gebruik van te maken! Check daarom, zowel on- als offline, altijd de sale pagina’s.

Wist je dat er ook speciale websites zijn, die mooie kortingen van specifieke meubelzaken op een rij zetten? Zo ontdekten wij laatst een kortingscode MADE, waarbij we direct € 15,- bespaarde op onze aankoop. Toch weer lekker voor een extra sierkussentje! 🙂

5. Vraag vrienden of vriendinnen om hun mening

Gelukkig leven we in een tijd waarbij we alles binnen enkele seconden kunnen delen. Sta jij in een meubelzaak en twijfel je over een specifiek meubeltje? Waarom zou je je vrienden niet vragen om hun mening? Maak een foto en stuur deze gelijk door via WhatsApp. Makkelijk, handig en vooral goed voor input van mening van anderen!