hoe word je meubelmaker

Hoe word je meubelmaker?

Een meubelmaker word je niet zomaar. Allereerst moet er passie zijn voor werken met hout en het willen realiseren van meubels. Bij een echte meubelmaker moet er een hands-on mentaliteit aanwezig zijn: aan de slag!

In Nederland worden er diverse opleidingen om meubelmaker te worden en workshops aangeboden. Vaak zijn hierbij certificaten en diploma’s te halen, waarmee de meubelmaker op zoek kan gaan naar zijn droomwerkgever. Dan is het nog een kwestie om op zoek te gaan naar een vacature voor meubelmakers.

Voorbeelden van opleidingen tot meubelmaker

Er zijn verschillende opleidingen te vinden voor meubelmakers in Nederland. Wij hebben een aantal opleidingen op een rij gezet, bekijk deze in onderstaand overzicht.

OPLEIDING
Interieurbouwer
Allround meubelmaker
Ondernemend meubelmaker
Werkvoorbereider meubelindustrie
Meubelstoffeerder

De opleidingen hierboven zijn verschillende soorten opleidingen om uiteindelijk meubelmaker te kunnen worden in specifieke niches.

Er zijn ook meubelmaker workshops en cursussen

Je word niet alleen meubelmaker met een complete opleiding. Wanneer jij er voor kiest om hobby-matig meubels te realiseren, kun je ook eens kijken voor een cursus of een workshop. Hierbij ontdek je snel genoeg of het vak je aanspreekt.

Bij meubelmaker De Schrijn V.O.F. worden er bijvoorbeeld workshops voor meubelmaker aangeboden die een dag duren. Ook worden er hier opleidingen aangeboden.

Dus, hoe word je meubelmaker? Door een opleiding, workshop of cursus te volgen en aan de slag te gaan!