hangplanten woonkamer

Hangplanten ophangen aan het plafond

Een leuk idee voor in de woonkamer: planten aan het plafond!

Heb jij ook het gevoel dat er nog wat groen mist in jouw woonkamer, maar wil je niet gelijk kiezen voor zo’n standaard palmplant in de hoek van de kamer? Ga dan eens op zoek naar leuke hangplanten, die je op veel verschillende manieren aan het plafond kunt hangen! In dit blogbericht laten we je meer te weten komen over planten aan plafonds. Hoewel je er wel van moet houden, zijn we het er waarschijnlijk over eens dat het zorgt voor een wilderige, maar o-zo leuke sfeer in elke woonkamer. Planten aan plafond hangen is zo gek nog niet!


Hangplant ophangen plafond

Als we het hebben over woondecoratie, komt negen van de tien keer een kamerplant voorbij. Groen is in veel gevallen onmisbaar in de woonkamer. Of je nu een industriële of minimalistische inrichting hebt. Wat wij steeds vaker zien, is dat mensen slim en origineel omgaan met het ophangen van planten. Niet op de vensterbank, nee planten aan plafond! Op veel simpele manieren kun je planten namelijk aan het plafond hangen. Er zijn namelijk speciale ‘hangplanten’ die gemaakt zijn om op te hangen.


Artikelen voor plant ophangen aan plafond

Via onze zoekmachine ontdek je verschillende producten en artikelen om een plant op te hangen aan het plafond. Vaak is er sprake van een bloempot die bevestigd is aan een touw. Met behulp van een net blijft de bloempot recht hangen en kun je de hangplant ophangen aan plafond.


Hangplant plafond inclusief bloempot

Nog geen plantjes om in de hangende bloempotjes te zetten? Dan kun je ook prima kiezen voor een kant en klare oplossing. Er zijn verschillende webshops die een hangplant verkopen inclusief bloempot. Hiermee hoef je niet meer op zoek te gaan naar hangplanten die passen in de potjes aan het plafond.

Hangplant bevestigen aan plafond doe je zo

Een hangplant bevestigen aan plafond is niet lastig. In veel gevallen kun je plant ophangen met behulp van een bijgeleverde ring die je in het plafond kunt draaien. Bekijk onderstaande stappen voor hangplant ophangen plafond.

  1. Meet de lengte van het touw op van de bloempot van de hangplant
  2. Meet de hoogte van het plafond op
  3. Bereken hoe laat de hangplant aan plafond komt te hangen
  4. Kort waar nodig het touw in voor de gewenste hanghoogte
  5. Hou rekening met het feit dat je de hangplant nog water moet kunnen geven
  6. Hangplant bevestigen met behulp van een stevige ring

Met bovenstaande stappen is een hangplant bevestigen aan plafond makkelijk.


Trend: plantenrek plafond

Wat we naast het ophangen van planten ook de laatste tijd vaker zien, zijn plantenrekken aan plafond. Een plantenrek is vaak voorzien van de mogelijkheid om hier meerdere planten op te kunnen zetten. Met name boven de eettafel is een plantenrek plafond een prachtige oplossing.

Daarnaast zijn ook verticale plantenrekken een trend in de tuin. Bekijk bijvoorbeeld de volgende afbeelding:

 

raam hangplanten

Je zou dit prima toe kunnen passen in de keuken, met een kleinere variant als rek. Denk aan het neerzetten van al je kruiden en keukenplantjes.


Voorbeelden van plantenrek voor plafond

We hebben twee mooie voorbeelden van een plantenrek voor plafond of aan de wand. Bekijk de volgende varianten: