Voordelen van een stoffen kledingkast

Een kledingkast die gemaakt is van stof klinkt misschien raar, maar zo’n kast kan toch handiger zijn dan je denkt. In dit bericht vertellen we wat de voordelen zijn van een stoffen kledingkast en waarom het handig is om er één te hebben. Al is het maar voor tijdelijke oplossingen…

#1 Tijdelijke en makkelijke oplossing

Voordeel nummer één is dat een stoffen kledingkast ideaal is als je ergens tijdelijk verblijft, denk aan een verbouwing of zelfs een vakantie. Zo wordt een stoffen kledingkast bijvoorbeeld vaak gebruikt op de camping of tijdens verbouwingen, het mooie hiervan is dat deze eenvoudig in elkaar te zetten is.

#2 Eenvoudig in elkaar te zetten

Zo komen we direct uit bij voordeel twee: eenvoudig in elkaar te zetten. Een stoffen kledingkast bestaat vaak uit buizen die de kast vormen en zorgen voor stevigheid. Om deze behuizing gaat de stoffen bekleding. Simpeler kan bijna niet en vaak kost het in elkaar zetten van de kast maximaal 5 minuten.

#3 Ruimte besparend

De derde voordeel van een stoffen kledingkast is dat zo’n kast ruimte besparend is. Dit is zowel wanneer de kast in elkaar staat als wanneer deze niet gebruikt wordt. Wanneer de kast in elkaar staat is het een zeer flexibele kast en past de kast vaak overal makkelijk tussen. Mocht de kast uit elkaar gehaald worden dan heb je vaak wat buizen en een stuk stof.

#4 Goedkope keuze

Een ander voordeel van een stoffen kledingkast is dat deze vaak ook goed geprijsd is. Kijken we naar het assortiment van Thuisplanet.nl, dan koop je al een mooie stoffen kast voor maar € 21,99. Bijna niet te vergelijken met een houten kledingkast, wat ook wel logisch is natuurlijk.

#5 Minder stof

Klinkt misschien gek een kast van stof die zorgt voor minder stof. Toch zien we in veel slaapkamers garderobes terug waarbij de kleding vrij hangt in de slaapkamer. Doordat dit zo in de open in je slaapkamer hangt komt er veel stof af. Heb je last van allergieën dan kan dit best irritant zijn. Met een stoffen kledingkast los je dit probleem op en heb je minder stof in je slaapkamer.