plank-boven-bank-hangen

Plank boven Bank hangen

Plank boven bank hangen: alles wat je moet weten

Een onwijs leuke manier om de saaie muur achter de bank te decoreren is om te kiezen voor een gave plank. We zien dan ook steeds vaker een plank boven de bank hangen, gevuld met allerlei leuke woondecoratie. In dit artikel helpen we je op weg bij het kiezen van de juiste plank, het berekenen van de plank boven bank hoogte én zetten we de mooiste planken op een rij die jij kunt kopen.


Plank boven bank hoogte berekenen

Het is allereerst slim om eerst de hoogte te berekenen waar jij de plank het beste boven de bank kunt hangen. Je wilt de volgende situaties voorkomen:

  • Als je op de bank zit wil je niet hoofd stoten tegen de plank
  • Wanneer je voor de bank langsloopt moet je niet de spullen van de plank aflopen

plank-boven-bank-hoogte

De juiste hoogte om de plank boven de bank te hangen hangt af van de zithoogte van jouw bank. Hoe lager je op de bank zit, hoe lager je de plank kunt hangen. Echter wil je natuurlijk nog wel dat de plank hoog genoeg komt te hangen.

Je kunt het best de plank 90 tot 100 centimeter boven de zithoogte van je bank hangen. Op deze manier is praktisch niet mogelijk om je hoofd te stoten wanneer je plaats neemt op de bank én hangt de plank nog op een mooie hoogte voor het zicht.


Zo kleed je de plank leuk aan

Als je de plank strakjes hebt opgehangen is het natuurlijk leuk om deze te vullen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten woondecoratie, waarbij de volgende het leukste zijn:

  • Mini cactusjes
  • Schilderij zonder lijst
  • Kleine kaarsjes of kandelaars
  • Vintage en retro accessoires

Net als in bovenstaande afbeelding kun je vervolgens eindeloos combineren met posities op het plankje. Het kan ook erg leuk zijn om meerdere schilderijen zonder lijsten (of leuke sfeerplaten) voor en naast elkaar neer te zetten.