waar worden meubels gemaakt

Waar worden meubels gemaakt?

Hoewel we allemaal heel goed weten waar we meubels kunnen kopen, is het vaak nog maar de vraag waar deze prachtstukken gemaakt worden. In deze blog leggen we je meer uit waar meubels worden gemaakt. Want, waar worden meubels gemaakt?

Meubels worden gemaakt op twee verschillende manieren

Meubels worden gemaakt op twee verschillende manieren. Wanneer jij naar de woonboulevard gaat en in een ‘standaard’ meubelzaak of woonwinkel een meubel koopt, dan is de kans groot dat deze uit de fabriek komt. Een fabriek met lopende banden en standaard mogelijkheden.

Als je echter kiest om naar een ambachtelijke meubelmaker te gaan, heb je te maken met een meubel die nog met de hand gemaakt is. Er zijn veel voordelen meubels bij een meubelmaker, waar we eerder aandacht aan besteedde.

Zo komen meubels in de winkel of op een webshop te staan

Wanneer een meubel gerealiseerd is, gaat deze vaak naar meubelleveranciers. Deze leveranciers zorgen ervoor dat meubels uiteindelijk terecht komt in winkels. Echter zien we ook vaak meubelmakers die hun eigen kunstwerken aanbieden op hun eigen webshop.

Ook kan er sprake zijn van een meubel webshop met ‘dropshipping’. Hierbij kunnen bezoekers van de webshop een meubel bestellen die niet door de webshop zelf verstuurd wordt. De meubelmaker kan dan zelf de verzending met het meubel versturen naar de koper.