gasfornuis

RVS gasfornuis schoonmaken: makkelijk met deze handige tips

Bij het bakken van een eitje of het bereiden van een heerlijk avondmaal ontkom je er niet aan: het fornuis gaat vies worden. Er zijn tal van oplossingen om het gasfornuis schoon te houden, maar sommigen vermijden we liever. We willen toch niet met aluminiumfolie het prachtige RVS gasfornuis bedekken, om daarmee vettigheid en viezigheid te voorkomen? Nee, we kunnen beter kijken naar de oplossing om hoe je zo’n RVS gasfornuis kan schoonmaken. We delen hieronder een aantal tips met je om je fornuis makkelijk schoon te maken én schoon te houden.

update: tot nu toe bestempelen wij deze HG RVS snelreiniger als het beste middel om een gasfornuis van roestvrijstaal goed schoon te kunnen maken. We houden de komst van nieuwe en andere schoonmaakmiddelen goed in de gaten en updaten ons onderzoek waar nodig.

Onze handige tips voor een schoon fornuis op een rijtje

Zoals de titel van deze blog al doet vermoeden, gaan we ervan uit dat jouw gasfornuis van RVS is, wat staat voor roestvrijstaal. Hoewel je bij menig schoonmaakactiviteit de schuurspons erbij zou pakken om grondig schoon te maken, kun je deze hier beter laten liggen. Een schuurspons kan namelijk lelijke krassen achterlaten in het RVS. Niet doen dus!

Een sponsje met Biotex doet wonderen

Het oude vertrouwde Biotex komt ook bij het schoonmaken van je fornuis weer prima van pas te komen. Los een klein beetje Biotex op in lauw water en wrijf het fornuis goed in met een zacht sponsje. En je weet wat we gezegd hebbee: geen schuurspons!

Laat afwasmiddel eventjes intrekken en maak schoon met een vezeldoek

Om zo min mogelijk krassen op het RVS oppervlak te krijgen, kun je altijd gebruik maken van micro vezeldoekjes. Hiermee laat je je fornuisoppervlak weer mooi glimmen. Gebruik afwasmiddel onverdund: meng het niet met water maar druppel er gewoon wat van op het oppervlak. Laat het eventjes intrekken en schoonmaken maar!

Slaolie inwrijven met droog keukenpapier

Je weet wat ze vaak zeggen over vettigheid. Je lost vet op met vet! Dan gaat het dus wel om verzadigd vet wat je kan verwijderen met onverzadigd vet. Daarom is het geen gek idee om slaolie te gebruiken voor het schoonmaken van jouw fornuis.

Pak een paar vellen keukenpapier en doe wat slaolie op de het papier. Poets je fornuis helemaal af. Hierbij heb je ook nog een voordeel voor de aankomende kookactiviteiten: door het wat vettere oppervlak van de olie, hecht nieuw vet zich ook minder snel aan je fornuis.gas

Krassen op je fornuis? Gebruik koperpoets!

Oeps! Heb je toch wat krassen gemaakt tijdens het schoonmaken? Geen zorgen! Als de krassen in het RVS niet te diep zijn, kun je dit heel goed nog wegpoetsen. Wat je het beste erbij kunt pakken is koperpoets met een microvezeldoek. Begin langzaam met poetsen en controleer zo nu en dan of de krassen in het fornuis al een stukje minder worden.

Ook azijn is een goed middel om RVS schoon te maken

Azijn lijkt niet alleen hét middel bij het verdrijven van een gourmetlucht in de woonkamer; ook voor het schoonmaken zelf is het een wondermiddel. Gebruik azijn voor vieze vetvlekken of aangekoekte etensresten en maak het weer net zo schoon als voorheen!

Specialistische middelen: RVS Cleaners

Deze specialistische middeltjes die volledig gemaakt zijn voor dit probleem zijn toch wel de ideale oplossing als bovenstaande tipjes niet lukt of als je gewoon zeker weten een goed resultaat wilt behalen: HG RVS Cleaner.

Tadaa! Geniet van het mooie resultaat!