jaren 70 interieur

Interieur jaren 70 kenmerken

Als wij ergens gek op zijn, is het wel een interieur van de jaren 70.Niet alleen waren de hippies heel sprekend in de jaren 70, ook op het gebied van interieur waren er bepaalde kenmerken die in deze tijd door iedereen gebruikt werden. Met veel pastelkleuren, retro gadgets en vintage fauteuils. Hoewel het een rigoreuze stap kan zijn om heel je huis zo in te richten, zijn er ook mogelijkheden om enkel een hoekje in de jaren 70 te brengen. In deze blog zetten we de interieur jaren 70 kenmerken op een rij, met leuke voorbeelden. 

#01 Platenspelers en andere jaren 70 gadgets

In de jaren 70 was de platenspeler er ook al. Deze kreeg dan ook een prominente plek in de woonkamer, gezien de televisie toen nog helemaal geen veel gekocht item was. Deze enige vorm van vermaak in de woonkamer (op oude spelletjes na) kreeg vaak een plek op een wandkast.

#02 Behang met patronen en printjes

Natuurlijk kon het lichtbruine/beige behang niet ontbreken, met een opvallend patroon. Vaak werden de kleuren beige en bruin gecombineerd, waarbij in sommige gevallen ook groen (mos) voorbij kwam.

#03 Grote stoffen jaren 70 fauteuil

We kennen natuurlijk allemaal de stoel van opa of oma! Deze was toen ook vaak te vinden in het midden van de woonkamer! Het liefst van fluweel, afgewerkt met een sierlijk houten frame.

#04 Fel oranje meubels

Wie denkt aan een jaren 70 interieur in de keuken, denkt vaak aan de fel oranje kleuren. Met name de keukenstoelen waren vaak uitgevoerd in deze opvallende kleur. Opvallend: momenteel is deze stijl weer helemaal in trek!

#05 Oranje tegels op de vloer

Geen vinyl of laminaat. Nee, bij een jaren 70 interieur werd er het liefst gekozen voor oranje tegels, die allemaal geen effen kleur hadden. Ook in de badkamer waren vaak opvallende tegeltjes te vinden: bruin/oranje in klein formaat.

Inspiratie voor jaren 70 interieur

Natuurlijk zijn we ook op zoek gegaan naar leuke sfeerfoto’s om wat inspiratie te krijgen. Het kan erg leuk zijn om enkele jaren 70 kenmerken in je interieur te verwerken. Hier je flinke dosis inspiratie: